Hoe Installeer Ik Windows Voor Netbooks

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows Voor Netbooks
Hoe Installeer Ik Windows Voor Netbooks

Video: Hoe Installeer Ik Windows Voor Netbooks

Video: Hoe Installeer Ik Windows Voor Netbooks
Video: Asus Eee PC 1001HA Netbook vs. Windows 10 2024, Mei
Anonim

Er zijn twee opties om het besturingssysteem op specifieke mobiele computers te installeren. In het eerste geval hebt u een externe dvd-drive nodig en in de tweede een voorbereide USB-drive.

Hoe installeer ik Windows voor netbooks
Hoe installeer ik Windows voor netbooks

Noodzakelijk

  • - externe dvd-rom;
  • - USB opslag.

instructies:

Stap 1

Als u de mogelijkheid heeft om het dvd-station op de USB-poort van de netbook aan te sluiten, volgt u deze procedure. Plaats de installatieschijf met de archieven van het Windows-besturingssysteem in het apparaat.

Stap 2

Schakel de netbook in en start het Quick Boot-menu. Om dit te doen, drukt u op een specifieke toets die wordt aangegeven in het startvenster. Na een tijdje verschijnt er een venster voor het selecteren van een opstartapparaat.

Stap 3

Markeer Externe dvd-rom met de cursor. Druk op de Enter-toets. Verdere installatie zou normaal moeten verlopen.

Stap 4

Niet iedereen kan een externe schijf kopen om het systeem te installeren. Als u geen schijfstations gebruikt, maakt u een installatie-flashkaart. Om een opstartsector aan te maken, hebt u het programma WinSetupFromUSB nodig.

Stap 5

Onthoud dat het mogelijk is om een installatie-USB-flashstation te maken via de opdrachtregel. Het voor de hand liggende nadeel is dat je een computer met een dvd-station nodig hebt om bepaalde bestanden van een schijf te branden. Als deze pc ontbreekt, downloadt u de installatieschijfkopie en haalt u alle bestanden eruit.

Stap 6

Sluit de USB-stick aan op de netbook en voer het programma WinSetupFromUSB uit. Selecteer het gewenste station in het eerste veld en klik op de BootIce-knop. Ga naar de modus Formatteren en schakel de optie USB-HDD in. Als u een externe harde schijf gebruikt, selecteert u de modus Meerdere partities. Hiermee kunt u een specifiek gedeelte van de schijf toewijzen aan de opstartsector.

Stap 7

Klik op Volgende stap en bevestig uw wijzigingen in de volgende dialoogvensters. Selecteer na het openen van het hoofdmenu van het programma WinSetupFromUSB het type besturingssysteem (Windows XP of Vista / Seven). Blader naar de map waar u de afbeeldingsbestanden hebt uitgepakt.

Stap 8

Klik op de knop Ga. Als het programma klaar is, verwijdert u de schijf. Sluit hem aan op de netbook waarop het systeem wordt geïnstalleerd. Schakel het apparaat in en start het Quick Boot-menu. Selecteer USB-HDD en stel het systeem in zoals gewoonlijk.

Aanbevolen: