Bios Installeren

Inhoudsopgave:

Bios Installeren
Bios Installeren

Video: Bios Installeren

Video: Bios Installeren
Video: Настройки BIOS ПК 2024, Mei
Anonim

Het moederbord-BIOS slaat alle noodzakelijke instellingen op met betrekking tot de aangesloten componenten, evenals enkele diagnostische methoden en processorvermogensparameters. Het BIOS-geheugen kan worden gewijzigd door er nieuwe firmwarefirmware naar te schrijven.

Bios installeren
Bios installeren

instructies:

Stap 1

Vind het exacte model van uw moederbord. Dit kan worden bekeken op het bord zelf, of in het diagnostische hulpprogramma dxdiag of in speciale programma's zoals Everest. Zonder het exacte model te kennen, kunt u niet precies uw BIOS-versie vinden. U kunt vergelijkbare software vinden en downloaden op softodrom.ru.

Stap 2

Ga naar de website van uw moederbordfabrikant en zoek de pagina met modelinformatie. Ga naar de downloadsectie en download de nieuwste stabiele BIOS-firmware naar uw computer. Download ook het firmwareprogramma. In de regel is het te vinden op de website van dezelfde fabrikant of via zoekmachines op internet.

Stap 3

Kopieer de flasher en het bestand met de nieuwe BIOS-versie naar de diskette. Start de computer op in DOS-modus - een opstartdiskette of een LiveCD met een DOS-besturingssysteem is voldoende. Op dit moment bevatten bijna alle distributies van besturingssystemen op schijven een LiveCD. Als je er geen hebt, koop dan in een winkel.

Stap 4

Ga naar het diskettegedeelte en voer het flasher-programma uit. Geef de locatie van de nieuwe BIOS-versie op en wacht tot de firmware alle fasen heeft doorlopen. Schakel de stroom naar de computer niet uit, aangezien dit ernstige storingen in het gehele computersysteem kan veroorzaken. Nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, gaat u naar het BIOS en stelt u nieuwe instellingen in voor alle componenten.

Stap 5

Het wordt aanbevolen om de computer aan te sluiten via een ononderbroken stroomvoorziening tijdens het BIOS-flashen, omdat een plotselinge uitschakeling van de computer tijdens het flashen onherstelbare schade aan het moederbord zal veroorzaken. Als u niet weet hoe u BIOS op een computer moet installeren, neem dan contact op met een gespecialiseerd computertechnologiecentrum.

Aanbevolen: