Een Account Verwijderen In

Inhoudsopgave:

Een Account Verwijderen In
Een Account Verwijderen In

Video: Een Account Verwijderen In

Video: Een Account Verwijderen In
Video: Deel 26 - YouTube Account Verwijderen 2017 - YouTube Kanaal Verwijderen 2024, Mei
Anonim

Voor een flexibele afbakening van toegang tot gegevens en computerbronnen met de mogelijkheid van authenticatie en autorisatie, gebruiken moderne besturingssystemen het concept van accounts. Accounts worden gemaakt voor zowel echte gebruikers die op de computer werken als voor sommige services en applicaties. Wanneer u services verwijdert of stopt met het gebruik van de computer door een gebruiker, is het logisch om het bijbehorende account te verwijderen.

Een account verwijderen
Een account verwijderen

Noodzakelijk

beheerdersrechten in Windows

instructies:

Stap 1

Open Computerbronnenbeheer. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad. Klik vervolgens in het contextmenu dat verschijnt op het item "Besturing". Het venster Computerbeheer wordt geopend.

Stap 2

Activeer de module Gebruikersaccountbeheer voor lokale computers. Open in de boomstructuur aan de linkerkant van het venster Computerbeheer de sectie Computerbeheer (lokaal) en vouw vervolgens de secties Hulpprogramma's en Lokale gebruikers uit. Markeer gebruikers. Aan de rechterkant van het venster wordt een lijst met alle lokale accounts weergegeven.

Stap 3

Zoek het account dat u wilt verwijderen. Bekijk achtereenvolgens de lijst van het venster "Gebruikers". Let op de inhoud van de velden Naam en Beschrijving. Voor het gemak kan de lijst worden gesorteerd door op een van de knoppen in de koptekst te klikken. Markeer het lijstitem dat overeenkomt met het account dat u zoekt.

Stap 4

Begin met het verwijderen van uw account. Klik met de rechtermuisknop op het gemarkeerde item in de lijst met gebruikers. Er verschijnt een contextmenu. Klik op het item "Verwijderen" erin.

Stap 5

Bevestig de verwijdering van het account. Bekijk de informatie in het berichtvenster "Lokale gebruikers en groepen" dat verschijnt. Zorg ervoor dat de naam van het account dat in het venster wordt weergegeven, overeenkomt met het account dat is gemarkeerd voor verwijdering. Klik op de knop "Ja" om het account permanent te verwijderen.

Aanbevolen: