Wat Te Doen Als Er Geen Signaal Op De Monitor Is?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Er Geen Signaal Op De Monitor Is?
Wat Te Doen Als Er Geen Signaal Op De Monitor Is?

Video: Wat Te Doen Als Er Geen Signaal Op De Monitor Is?

Video: Wat te doen bij geen signaal? 2022, December
Anonim

Terwijl de computer draait, kunnen er problemen met de monitor optreden. De meest voorkomende is het ontbreken van een signaal, waardoor het beeld van het scherm verdwijnt. Dit probleem kan om verschillende redenen ontstaan.

Wat te doen als er geen signaal op de monitor is?
Wat te doen als er geen signaal op de monitor is?

Fysiek falen van kabels

Allereerst moet u ervoor zorgen dat de middelen om de monitor op de voeding en op de computer aan te sluiten goed werken. Er is mogelijk geen signaal als de integriteit van de voedingskabel of verbinding is verbroken. Het is de moeite waard om alle kabels opnieuw los te koppelen en opnieuw aan te sluiten, als er toch geen signaal is, kunt u de kabels naar andere vervangen. Het zijn verbruiksartikelen, hun kosten bedragen niet meer dan een paar honderd roebel. Je kunt ze kopen bij elke computerwinkel of kantoorapparatuurwinkel. Als er toch geen signaal is, ligt de reden voor de afwezigheid veel dieper.

Defecte stuurprogramma's

Vaak zijn de stuurprogramma's die verantwoordelijk zijn voor de werking van de monitor beschadigd door een onjuiste installatie van programma's of door de activiteit van kwaadaardige programma's. Hun herinstallatie is vereist. Maar hiervoor moet je een andere monitor gebruiken. Zijn rol kan worden gespeeld door een laptop- of netbookmonitor, of gewoon een andere monitor. Voordat u een stuurprogramma installeert, is het raadzaam om een ​​systeemherstelpunt te maken als de installatie mislukt.

De kosten van een nieuwe LCD-monitor kunnen variëren van 1.500 tot 10.000 roebel. Het repareren van een monitor kan enkele duizenden kosten, dus de gebruiker is vrij om te kiezen tussen repareren of kopen van een nieuwe monitor.

Fysieke storing van de videokaart

Voor een primaire analyse van een videokaartstoring, kijk er gewoon naar. Het kan erg stoffig zijn en de koelventilator kan langzaam of helemaal niet draaien. U kunt ook de staat van de transistors op het bordoppervlak zien. Als ze defect zijn, zullen ze lekken of opgeblazen zijn.

Als de videokaart er volledig intact uitziet, moet u mogelijk een diagnose stellen. Het kan worden uitgevoerd in een gespecialiseerd servicecentrum. Een computer met een defecte grafische kaart kan onder garantie worden gerepareerd. Hetzelfde kan gelden voor een apart aangeschafte videokaart. Maar als de garantie is verlopen, moet je de videokaart op eigen kosten repareren.

Diagnose controleren

Om de toestand van de monitor correct te diagnosticeren, moet deze naar een servicecentrum worden gebracht. Een eenvoudige gebruiker kan zich herinneren of de monitor overmatig flikkerde voordat hij kapot ging, misschien maakte hij geluid of een onaangename geur.

Meestal, als de monitor kapot is, gaat deze gewoon niet aan, wat betekent dat er mogelijk geen bericht is over de afwezigheid van een signaal. Maar als dit het geval is, duidt dit op een gedeeltelijke storing van de video-uitgang.

Als de monitor onder de garantie valt, kan deze gratis worden gerepareerd. Anders moet u een rond bedrag betalen. Als reparatie te duur is, kunt u een nieuwe monitor aanschaffen. Reparatiekosten zijn vaak veel hoger.

Populair per onderwerp