Een Actieve Link Invoegen

Inhoudsopgave:

Een Actieve Link Invoegen
Een Actieve Link Invoegen

Video: Een Actieve Link Invoegen

Video: Een Actieve Link Invoegen
Video: powerpoint hyperlink invoegen 2024, April
Anonim

Actieve links worden in HTML gebruikt om de brongebruiker om te leiden naar een andere pagina of internetbron. Actieve links kunnen ook het pad naar verschillende downloads bevatten. De bijbehorende markup-tag wordt gebruikt om dit element te maken.

Een actieve link invoegen
Een actieve link invoegen

instructies:

Stap 1

Open uw HTML-bestand door er met de rechtermuisknop op te klikken en "Openen met" - "Kladblok" te kiezen. U kunt ook alternatieve editors gebruiken om de paginacode te wijzigen. U kunt bijvoorbeeld het hulpprogramma Notepad ++ installeren, dat een goede analogie is van het standaard Kladblok en een modus voor het markeren van codes heeft om het gemakkelijker te maken om door het document dat wordt gemaakt te navigeren.

Stap 2

Ga naar het gedeelte van het document om de code te wijzigen die zichtbaar is voor gebruikers van de internetbron. Voeg de volgende tekst in het gewenste stuk opmaak in:

Linknaam

In dit geval geeft de href-parameter het adres aan waarnaar het element zal verwijzen. Het is belangrijk dat dit adres geldig is, anders wordt de link niet als actief beschouwd.

Stap 3

U kunt een specifiek adres specificeren in het formaat https://address.ru. Bijvoorbeeld:

Google

In dit geval wordt er een link gemaakt naar een zoekbron met het adres google.com. De Google-naam wordt op de pagina weergegeven zodat de gebruiker de gebruiker kan informeren over de bron waarnaar hij zal worden doorgestuurd.

Stap 4

Bij het maken van een koppeling kunt u ook symbolische paden naar specifieke pagina's en documenten specificeren. U hebt bijvoorbeeld een map met de naam map in dezelfde map als het momenteel bewerkte HTML-bestand en het bevat het document page.html. Als u een actieve link naar deze pagina wilt weergeven zonder het volledige adres van uw website op te geven, kunt u de volgende code invoegen:

Linknaam

Stap 5

In dit geval specificeert u het relatieve pad naar het page.html-bestand, dat zich in de bovengenoemde map bevindt. Door op deze link te klikken, wordt de gebruiker doorgestuurd naar de aangemaakte pagina page.html, die mogelijk al een andere code bevat.

Stap 6

Sla na het bewerken van het document de wijzigingen op door op de optie "Bestand" - "Opslaan" te klikken. U bent nu klaar met het toevoegen van een hotlink aan het HTML-document.

Aanbevolen: