Hoe Audiobestanden Te Combineren

Inhoudsopgave:

Hoe Audiobestanden Te Combineren
Hoe Audiobestanden Te Combineren

Video: Hoe Audiobestanden Te Combineren

Video: Hoe Audiobestanden Te Combineren
Video: Hoe voeg je Audio toe aan een keuzemenu? 2024, September
Anonim

Afhankelijk van welke bestanden tot je beschikking staan en wat je uiteindelijk wilt krijgen, zijn er verschillende manieren om fragmenten te combineren in één audiobestand: door audio van verschillende tracks te mixen, kopiëren en plakken, of samen te voegen. Al deze audioverwerkingsmethoden zijn beschikbaar voor gebruikers van Adobe Audition.

Hoe audiobestanden te combineren
Hoe audiobestanden te combineren

Noodzakelijk

  • - Adobe Audition-programma;
  • - geluidsbestanden.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om meerdere audioclips te combineren, is door de optie Open Append te gebruiken. Er is een vergelijkbare opdracht in de VirtualDub-video-editor, waarin videobestanden met zijn hulp worden gelijmd. Om deze optie te gebruiken, opent u het bestand in de geluidseditor, die aan het begin van het gelijmde geluid moet staan. Gebruik hiervoor de optie Openen in het menu Bestand of de sneltoets Ctrl + O.

Stap 2

Om het tweede audiofragment aan het eerste toe te voegen, opent u het in de editor met de optie Open Append in hetzelfde menu Bestand. Als de eerste bestelling een monobestand was, wordt het gedeelte dat erop volgt geconverteerd naar mono. Omgekeerd, als een stereobestand eerst werd geopend, heeft het bijgevoegde monobestand twee kanalen.

Stap 3

Voeg op dezelfde manier de rest van de fragmenten toe aan het bestand. Markeringen met de namen van de bronbestanden verschijnen op de plaatsen waar de fragmenten zijn geplakt.

Stap 4

Een andere manier om meerdere audioclips te combineren, is door simpelweg de audiotrack te kopiëren en deze vervolgens ergens op de andere track te plakken. Om deze methode van lijmen te gebruiken, opent u de bestanden in de editor met de optie Openen.

Stap 5

In de lijst met geopende bestanden, die zichtbaar is aan de linkerkant van het programmavenster in de bewerkingsmodus, klikt u op de naam van de tweede in de volgorde van het fragment en selecteert u het item Bewerken in het contextmenu.

Stap 6

Selecteer de volledige audiotrack en kopieer het fragment met de optie Kopiëren in het menu Bewerken of door op Ctrl + C te drukken.

Stap 7

Zoek het eerste fragment in de lijst met bestanden en open het met behulp van het item Bewerken van het contextmenu. Plaats de cursor op de plaats van de geluidsgolf waar u het tweede fragment gaat plakken en plak het door op Ctrl + V te drukken of door de optie Plakken in het menu Bewerken te gebruiken.

Stap 8

Als u de ene passage niet aan het einde van de andere hoeft te plakken, maar ze wilt mixen, past u, nadat u de bestanden in de editor hebt geladen, de optie Invoegen in multitracksessie in het menu Bewerken toe op elk geopend fragment.

Stap 9

Schakel de editor naar de modus Multitrack Session door deze te selecteren in de lijst in het veld Werkruimte. In het geopende venster kunt u het volume van gelijktijdig klinkende fragmenten wijzigen of ze verschuiven zodat ze opeenvolgend worden afgespeeld en elkaar alleen aan het begin en einde overlappen.

Stap 10

Om geluid uit de Multitrack-modus op te slaan, gebruikt u de optie Audio Mix Down in de groep Export van het menu Bestand. Om het geluid vanuit de bewerkingsmodus op te slaan, gebruikt u de optie Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: