Hoe Oude Windows Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Oude Windows Te Installeren
Hoe Oude Windows Te Installeren

Video: Hoe Oude Windows Te Installeren

Video: Hoe Oude Windows Te Installeren
Video: Windows 10 Installeren op jouw PC! | Tutorial 2024, Mei
Anonim

Microsoft brengt met regelmatige tussenpozen nieuwe besturingssystemen uit. Helaas vonden niet alle gebruikers de volgende Windows 7 leuk. De redenen om van het nieuwe besturingssysteem af te stappen ten gunste van het vertrouwde Windows XP kunnen heel divers zijn. Het enige belangrijke is hoe u Windows XP installeert op een computer waarop "zeven" is geïnstalleerd.

Hoe oude Windows te installeren
Hoe oude Windows te installeren

Noodzakelijk

  • Windows XP-installatieschijf;
  • Acronis.

instructies:

Stap 1

In tegenstelling tot eerdere versies van besturingssystemen, beschermt Windows 7 zeer zorgvuldig al zijn bestanden tegen verwijdering. Die. zelfs wanneer u in Ms-DOS-modus werkt, is het niet altijd mogelijk om sommige elementen te verwijderen. Als er tijdens de installatie van Windows XP over de vorige vergelijkbare versie geen problemen waren, weigert de G7 plaats te maken voor het nieuwe besturingssysteem, zelfs als het precies hetzelfde is.

Stap 2

Als u besluit een oudere versie van het besturingssysteem te installeren, moet u eerst de systeempartitie van de harde schijf formatteren. Dit kan worden gedaan met behulp van een speciaal hulpprogramma genaamd Acronis. Zoek een schijf waarmee u dit programma in DOS-modus kunt uitvoeren. Schakel het in, selecteer de gewenste sectie en klik op "formatteren".

Stap 3

Als je geen tijd of zin hebt om naar zo'n schijf te zoeken of hem zelf te maken, dan kun je de gemakkelijke weg kiezen. Plaats de installatieschijf van Windows XP en stel uw dvd-station in op opstartprioriteit. Wanneer het installatieproces komt tot de keuze van een lokale schijf waarop het nieuwe besturingssysteem zich zal bevinden, selecteert u de partitie met Windows 7. Zorg ervoor dat u in het volgende menu het item "Volledig formaat" selecteert.

Aanbevolen: