Een Programma Maken In De Databaseontwerper

Inhoudsopgave:

Een Programma Maken In De Databaseontwerper
Een Programma Maken In De Databaseontwerper

Video: Een Programma Maken In De Databaseontwerper

Video: Een Programma Maken In De Databaseontwerper
Video: Database Design Tutorial 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig wordt praktisch iedereen geconfronteerd met vragen over systematisering en catalogisering van informatie. Op het werk gebruiken we dagboeken, onderhouden we databases van klanten, bestellingen en diensten, stellen we verschillende rapporten op. Voor thuis zoeken we programma's voor het samenstellen van filmbibliotheken, bibliotheken, het opnemen van recepten en dergelijke. In dit artikel laten we u zien hoe u zelf een eenvoudige database kunt maken.

Database
Database

Noodzakelijk

Runa, gratis database-ontwerper, Microsoft Office of OpenOffice

instructies:

Stap 1

We zullen bijvoorbeeld een contactendatabase maken - een mini-CRM-systeem. Download en installeer de databaseontwerper, ga naar projectbeheer en maak een project aan. Laten we het "Contact Database" noemen.

Projectcreatie
Projectcreatie

Stap 2

Voeg in de constructor van de databasestructuur het object "Clients" toe. Sleep de muis om velden toe te voegen en voer hun namen in. Velden van het stringtype: "Volledige naam", "Telefoon", "Adres", Skype, E-mail, "Notities". Datumveld: "Geboortedatum". Voor een veld van het type E-mail moet u het juiste subtype opgeven, waarna het als een hyperlink wordt weergegeven.

Velden van het object Klanten toevoegen
Velden van het object Klanten toevoegen

Stap 3

Laten we een "Taak"-object maken om taken te plannen en hun status te volgen.

Voeg een veld van het type "Datum" toe. Voeg een veld "Status" van het type schakelaar toe met de waarden "open, gesloten" (of "actief, inactief"). Voeg een link toe aan het object "Clients". Voeg het veld "Beoordeling" van het type keuzerondje toe met de waarden "geen beoordeling, uitstekend, goed, bevredigend, niet bevredigend". Voeg het berekende veld "Termijn" toe met de formule [Datum] - [~ vandaag]. We zetten filters aan op "Datum", "Status" en "Client".

Velden van het Tasks-object toevoegen
Velden van het Tasks-object toevoegen

Stap 4

U kunt gegevens invoeren. We controleren de bruikbaarheid: velden in de lijst toevoegen of verwijderen, filters inschakelen.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 5

Schakel voor de velden van het schakelaartype de eigenschap van weergave in de vorm van afbeeldingen in. Voeg pictogrammen toe aan de bronnen die overeenkomen met de waarden van de keuzerondjes. We zullen ook een veld van het type "Verf" toevoegen voor kleurindicatie van taken voor vandaag, evenals achterstallige taken. Wij evalueren het resultaat. Onze doe-het-zelf database is klaar.

Aanbevolen: