Snel Een Programma Maken

Inhoudsopgave:

Snel Een Programma Maken
Snel Een Programma Maken

Video: Snel Een Programma Maken

Video: Snel Een Programma Maken
Video: Snel een video maken van uw software product 2024, Mei
Anonim

U kunt bijna elk programma op internet vinden. Desalniettemin blijkt de taak van de gebruiker soms zo specifiek te zijn dat het onmogelijk is om de benodigde software ervoor te vinden. In dit geval zijn er nog twee opties - de programmeur om hulp vragen of proberen het benodigde programma zelf te schrijven.

Snel een programma maken
Snel een programma maken

Het is nodig

Borland Delphi of Borland C++ Builder programmeeromgeving

instructies:

Stap 1

Als uw taak geen programma van het niveau van Microsoft Office of Adobe Photoshop vereist, is het goed mogelijk om deze zelf te schrijven. Zelfs iemand die nog nooit met programmeren bezig is geweest, kan een eenvoudig programma maken. Zelf een programma schrijven is ook aantrekkelijk omdat je precies weet wat je nodig hebt, zodat je een applicatie kunt maken die rekening houdt met al je wensen.

Stap 2

De eerste stap bij het maken van een programma is het kiezen van een programmeertaal. Kies voor C++ of Delphi, dit zijn de meest geschikte talen om snel de benodigde software te schrijven. Delphi is iets gemakkelijker te beheersen dan C++ vanwege de intuïtieve syntaxis. Maar C ++ heeft zijn voordelen - het is wijder verspreid, er zijn veel bekende applicaties in geschreven. C++ code blijkt compacter en mooier te zijn.

Stap 3

Zoek na het kiezen van een taal op internet en download er een programmeeromgeving voor - het programma waarin u uw toepassing gaat maken. Hier moet de keuze worden gemaakt voor producten van het bedrijf Borland, deze zijn het meest geschikt om snel toepassingen te maken. Kies Borland Delphi of Borland C++ Builder. Beide programma's lijken qua interface en werkingsprincipes erg op elkaar en verschillen alleen in de gebruikte taal.

Stap 4

Het maken van een programma begint met het schrijven van het blokschema en het uitwerken van de interface. Beschrijf op een vel papier stap voor stap het algoritme van uw toepassing. Hoe nauwkeuriger het algoritme is, hoe gemakkelijker het voor u zal zijn om het in code te vertalen. Denk na over de interface - welke vensters, bijschriften, indicatoren, bedieningselementen, etc. erop moeten staan. Stel je voor dat je al met het programma werkt - voel je je op je gemak, heb je aan alles gedacht? Onthoud dat het beter is om tijd te besteden aan het uitwerken van het algoritme van het programma en de interface dan later aan het finaliseren van de voltooide, maar onhandige en slecht werkende applicatie.

Stap 5

Start de programmeeromgeving. Direct na het starten in het programmavenster ziet u een grijze rechthoek Form1, dit is een lege interface van het toekomstige programma. In het bovenste deel van het venster bevindt zich een regel met een palet met componenten - knoppen, velden voor het invoeren en weergeven van tekst, enz. enz. Het Componentenpalet heeft alles wat je nodig hebt om applicaties te maken. Selecteer de vereiste componenten en sleep ze eenvoudig naar het formulier.

Stap 6

U kunt de eigenschappen van componenten op het formulier bewerken via het menu aan de linkerkant van het programma. Wijs bijvoorbeeld namen toe aan knoppen, formulieren en andere elementen. Door op de groene pijl bovenaan het programmavenster te klikken, start u de applicatie die u aan het maken bent en ziet u deze zoals hij zal zijn. Knoppen en de meeste andere elementen werken echter nog niet in dit programma, omdat er geen event handlers voor zijn geschreven.

Stap 7

Dubbelklik op een besturingselement op het formulier, bijvoorbeeld een knop. Het code-editorvenster wordt geopend, de cursor bevindt zich op de plaats waar u de gebeurtenishandler moet invoeren. Het programma moet weten wat het moet doen als deze knop wordt ingedrukt. Vanaf dit moment begint het programmeren als zodanig. Welke regels moeten worden ingevoerd? Om dit uit te zoeken, slaat u uw project op en werkt u door de demo's voor het schrijven van eenvoudige programma's die op internet te vinden zijn. Door het maken van eenvoudige programma's stap voor stap te herhalen, zult u begrijpen wat en hoe u moet doen, en dan kunt u terugkeren naar uw toepassing.

Aanbevolen: