Hoe Een Dvd-station Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Dvd-station Te Installeren
Hoe Een Dvd-station Te Installeren

Video: Hoe Een Dvd-station Te Installeren

Video: Hoe Een Dvd-station Te Installeren
Video: How to connect or install DVD in CPU part 1 2024, Mei
Anonim

Een optische laser wordt gebruikt in het hart van een moderne dvd-drive, dus het is niet verwonderlijk dat dit apparaat vaak uitvalt om mechanische redenen. De schijven zijn nu relatief goedkoop en bijna iedereen, zelfs een beetje computervaardig, kan een nieuwe schijf installeren.

Hoe een dvd-station te installeren
Hoe een dvd-station te installeren

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - dvd drive.

instructies:

Stap 1

Verwijder de zijpanelen van de systeemeenheid en verwijder de oude schijf. Koppel de draden die er naar toe gaan los van de voeding en het moederbord, draai voorzichtig de bouten los en schuif de schijf naar voren uit de behuizing. Het trekt er vrij gemakkelijk uit. Draai alle bouten voorzichtig los en pas op dat u ze niet kwijtraakt.

Stap 2

Installeer de nieuwe schijf op dezelfde manier in plaats van de oude. Controleer voor de installatie welke aansluitconnectoren het nieuwe dvd-station heeft. Als je oude schijf IDE was en je een SATA-apparaat hebt gekocht, controleer dan of er SATA-connectoren op het moederbord en de voeding zitten. Kijk eens goed naar de interne inhoud van de systeemeenheid op uw computer. Bij nieuwe componenten wordt meestal een kleine installatiehandleiding meegeleverd. Steek het ene uiteinde van de lintkabel in de connector op de nieuw geïnstalleerde schijf en het andere in de overeenkomstige aansluiting op het moederbord. Sluit de draden van de voeding aan op de omvormer.

Stap 3

Plaats de zijpanelen van de systeemeenheid terug en draai de bouten vast. Sluit alle draden aan op de systeemeenheid en start de computer. Controleer of het moederbord een nieuw apparaat detecteert. Ga hiervoor naar het BIOS door aan het begin van het opstarten van de computer op de Del-toets op het toetsenbord te drukken. Gewoonlijk moet Del meerdere keren achter elkaar worden ingedrukt totdat het BIOS-menu wordt geopend.

Stap 4

Nadat het besturingssysteem is geladen, start u de toepassing Apparaatbeheer. Controleer of er een nieuwe schijf in het systeem is geïnstalleerd - er mogen geen items met vraag- of uitroeptekens in de lijst met apparaten staan. Controleer de werking van de nieuwe schijf door informatie van de schijf te lezen. Het vervangen van een dvd-station duurt niet langer dan 10-15 minuten.

Aanbevolen: