Snel Een Map Verwijderen

Inhoudsopgave:

Snel Een Map Verwijderen
Snel Een Map Verwijderen

Video: Snel Een Map Verwijderen

Video: Snel Een Map Verwijderen
Video: Bestanden en mappen verwijderen en terughalen 2024, April
Anonim

In het Windows-besturingssysteem kan dezelfde bewerking op verschillende manieren worden uitgevoerd. Iemand is gewend computerbronnen te besturen met een muis, iemand met een toetsenbord. Om snel een map te verwijderen, hoeft u alleen maar te begrijpen welke methode voor u het gemakkelijkst en handigst is.

Snel een map verwijderen
Snel een map verwijderen

instructies:

Stap 1

De meeste bestanden en mappen worden niet meteen van de computer verwijderd, maar in de prullenbak geplaatst. Als u een map volledig moet verwijderen, zou een van de onderstaande stappen uiteindelijk de prullenbak moeten legen.

Stap 2

Om bestanden uit de prullenmand te verwijderen, verplaatst u de muiscursor naar het prullenbakpictogram op het bureaublad, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de opdracht Prullenbak leegmaken in het vervolgkeuzemenu. Bevestig uw acties in het aanvraagvenster. U kunt ook het item Prullenbak openen en dezelfde opdracht selecteren in het deelvenster Typische taken.

Stap 3

De map zelf kan op de volgende manieren worden verwijderd. Verplaats de muiscursor naar de map die u niet langer nodig hebt, klik met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer de opdracht "Verwijderen" in het contextmenu. Bevestig de handeling in het aanvraagvenster door op de knop "Ja" te klikken. De map wordt in de prullenbak geplaatst.

Stap 4

Een andere optie is meer geschikt als u meerdere mappen tegelijk moet verwijderen. Houd de linkermuisknop ingedrukt en selecteer de mappen die u wilt verwijderen. Herhaal de stappen in de vorige stap.

Stap 5

Een andere manier om met de muis te verwijderen: verplaats de cursor naar het mappictogram, houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep het mappictogram naar het prullenbakpictogram op het bureaublad. Bevestig uw acties in het aanvraagvenster.

Stap 6

Als u meer gewend bent om het toetsenbord te gebruiken, selecteert u de map die u in de prullenbak wilt plaatsen en drukt u op de Delete-toets. Wanneer het systeem om bevestiging van de bewerking vraagt, drukt u op de Enter-toets.

Stap 7

Als u zich niet meer kunt herinneren in welke map de map zich bevindt, gebruikt u eerst de component "Zoeken". Klik op de "Start"-knop of de Windows-toets, selecteer "Zoeken" in het menu. Geef in het geopende venster de zoekcriteria op en klik op de knop "Zoeken". Wanneer de map die u zoekt is gevonden, verwijdert u deze met een van de hierboven beschreven methoden, rechtstreeks vanuit het venster van de zoekmachine.

Aanbevolen: