Snel Een Virus Verwijderen

Inhoudsopgave:

Snel Een Virus Verwijderen
Snel Een Virus Verwijderen

Video: Snel Een Virus Verwijderen

Video: Snel Een Virus Verwijderen
Video: How to Remove Viruses From Your Computer 2024, April
Anonim

Vertraagt uw computer of voert u ongepaste acties uit? Start het vanzelf opnieuw op, maakt het verbinding met verschillende internetsites, lopen programma's vast of maken ze helemaal geen verbinding? Kortom, als je "ijzeren vriend" zich ongemakkelijk begon te voelen, is er een reden om na te denken. Hij heeft waarschijnlijk een of ander virus opgelopen. En alleen een dringende behandeling zal hier helpen.

Snel een virus verwijderen
Snel een virus verwijderen

Het is nodig

  • - Persoonlijke computer;
  • - antivirus software;
  • - antivirusscanner.

instructies:

Stap 1

Als de computer ondeugend begint te worden, verschijnen er tijdens het werken verschillende afbeeldingen en inscripties, worden programma's onafhankelijk gestart of werken ze, vertragen en bevriezen, en het systeem gooit regelmatig informatie over fouten weg, controleer het op virussen. Symptomen zoals deze duiden vaak op een verscheidenheid aan malware-infecties. Gebruik antivirusprogramma's om ze te detecteren.

Stap 2

Idealiter zou op elke computer een antivirusprogramma geïnstalleerd moeten zijn. Maar zelfs de meest geavanceerde antivirussoftware biedt geen honderd procent bescherming. Daarom wordt het voor de betrouwbaarheid aanbevolen om van tijd tot tijd extra beveiligingen uit te voeren. Onder hen zijn verschillende scanners en hulpprogramma's waarmee u de ontstane dreiging kunt detecteren en neutraliseren.

Stap 3

Dergelijke aanvullende tools worden aan gebruikers geleverd door de fabrikanten van de meeste antivirusprogramma's. Op de officiële websites van de grootste en meest bekende antivirusprogramma's staan speciale applicaties die zelfs met software van een andere fabrikant kunnen worden gebruikt. Het voordeel van dergelijke hulpprogramma's is hun "vriendelijkheid" en de afwezigheid van conflicten met een ander antivirusprogramma.

Stap 4

Om het programma te gebruiken om te scannen op wormen, Trojaanse paarden en verschillende virussen, downloadt u het van een officiële bron en installeert u het op uw computer. Op de website https://www.kaspersky.com/ in de secties "Bedreigingen" en "Scannen op virussen" (https://www.kaspersky.com/virusscanner) vindt u bijvoorbeeld gratis hulpprogramma's voor het verwijderen van virussen, die niet alleen bedreigingen detecteren, maar ze ook volledig neutraliseren. De meest gebruikte beschermingsmiddelen zijn Kaspersky Virus Removal Tool en Kaspersky Rescue Disk.

Stap 5

Wacht tijdens de installatie van de Kaspersky Virus Removal Tool tot de benodigde bestanden zijn gekopieerd. Accepteer vervolgens de voorwaarden van de licentieovereenkomst en ga aan de slag. Selecteer in het volgende venster het type scan: automatische (aanbevolen) of handmatige desinfectie.

Stap 6

In het instellingenmenu wordt dit aangegeven door een pictogram met de afbeelding van een moer, specificeer het gebied dat moet worden gecontroleerd. Standaard bevat het systeemgeheugen, verborgen opstartobjecten en opstartsectoren. U kunt bovendien secties "Mijn documenten", "Mijn e-mail", "Computer", lokale stations en verwisselbare media toevoegen.

Stap 7

Voer de scan uit en wacht tot deze is voltooid.

Stap 8

Het gratis genezingshulpprogramma Dr. Web CureIt!® werkt op dezelfde manier.

Stap 9

Ondanks het gebruiksgemak wordt het niet aanbevolen om alleen hulpprogramma's en scanners voor genezing te gebruiken om uw computer te beschermen. Installeer voor betrouwbaarheid een volwaardige antivirus.

Aanbevolen: