Correct Gebruik Van De Laptop

Inhoudsopgave:

Correct Gebruik Van De Laptop
Correct Gebruik Van De Laptop

Video: Correct Gebruik Van De Laptop

Video: Correct Gebruik Van De Laptop
Video: Wat is de beste houding? Onze tips! Fysiotherapie C|R 2024, April
Anonim

Als je een laptop koopt, blaas je het stof eraf, verzorg je hem, probeer je storingen te voorkomen. Maar op een dag vergeet je dit allemaal. Je begint abrupt het netsnoer uit het stopcontact te trekken, sluit de laptop met een harde klap, morst water op het toetsenbord, morst kruimels. Dit is niet goed voor de laptop. Dus hoe houd je het intact?

Correct gebruik van de laptop
Correct gebruik van de laptop

Zorg voor uw laptop

Laat de laptop niet oververhitten, dit kan het moederbord en andere componenten van de laptop beschadigen en ook kun je gegevens die op de laptop zijn opgeslagen onherroepelijk kwijtraken. De ingebouwde ventilator zal zijn taak niet aan als je er lang en continu aan werkt. U moet uw laptop regelmatig uitschakelen om hem koel te houden. Haal de stekker uit het stopcontact voor 40-60 minuten. Als dit niet mogelijk is, schaf dan een speciale koelstandaard aan die oververhitting voorkomt.

Zorg ervoor dat u een antivirusprogramma op uw laptop installeert. Werk deze regelmatig bij. U gebruikt internet waarschijnlijk vaak, maar u had niet eens gedacht dat het internet vol staat met kwaadaardige virussen en programma's die uw computer kunnen infecteren, wat tot een verkeerde werking zal leiden. Controleer uw apparaat regelmatig op virussen. Je wilt niet dat je laptop op het meest ongelegen moment kapot gaat.

Reinig het toetsenbord, de monitor en de laptopbehuizing. Gebruik speciale ontsmettingsmiddelen. Maar spuit ze niet rechtstreeks op uw laptop. Maak een schone doek vochtig en veeg af. Dit verlengt de levensduur van uw laptop en beschermt u ook tegen schadelijke microben die zich in grote hoeveelheden op de computer ophopen.

Uw laptop is vastgelopen, wat moet ik doen?

Tijdens het gebruik van de laptop kan deze om verschillende redenen vastlopen. U moet geen extreme maatregelen nemen: de batterij eruit trekken, herhaaldelijk op de "Reset"-knop drukken, dit zal altijd tastbare schade aan uw apparaat veroorzaken. U kunt ook gegevens kwijtraken die op uw laptop zijn opgeslagen. Wat de batterij betreft, moet worden opgemerkt dat deze ook met zorg moet worden behandeld. Anders duurt het niet langer dan een jaar. Het is beter om een oude batterij te sparen dan geld uit te geven aan een nieuwe.

Het is niet erg moeilijk om de netheid en veiligheid van uw laptop bij te houden. Volg de tips en je laptop draait soepel of zonder problemen.

Aanbevolen: