Hoe Een Afbeelding In De Database In Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Afbeelding In De Database In Te Voegen
Hoe Een Afbeelding In De Database In Te Voegen

Video: Hoe Een Afbeelding In De Database In Te Voegen

Video: Hoe Een Afbeelding In De Database In Te Voegen
Video: Afbeelding plaatsen in een database 2024, Mei
Anonim

De inhoud van databases (DB) wordt opgeslagen in tabellen, maar de informatie wordt meestal in een handiger vorm aan de gebruiker gepresenteerd - er worden formulieren en rapporten gemaakt. Voor de duidelijkheid bevatten ze verschillende afbeeldingen: foto's, afbeeldingen, emblemen. Het is handiger om grafische gegevens op te slaan in speciale velden van tabellen. Microsoft Access DBMS ondersteunt verschillende opties voor het laden van afbeeldingen in de database.

Hoe een afbeelding in de database in te voegen
Hoe een afbeelding in de database in te voegen

Noodzakelijk

  • - Microsoft Access-DBMS;
  • - een grafisch bestand met een afbeelding.

instructies:

Stap 1

Voeg een OLE-objectveld toe aan de databasetabel. In dit veld kan Microsoft Access afbeeldingen opslaan. Open de gewenste database en selecteer in het tabblad "Tabellen" het element waar u de afbeelding wilt plaatsen. Roep de constructor voor de tabel aan. Bewerk de structuur en voeg nog een veld toe met het gegevenstype "OLE-objectveld". Geef het een naam en sla de basiswijzigingen op ("Bestand" - "Opslaan").

Stap 2

Plaats een OLE-object in de gemaakte cel van het veld, d.w.z. de foto zelf. Open hiervoor de tabel in de weergavemodus. U ziet de toegevoegde kolom. Plaats de cursor in de gewenste cel en klik met de rechtermuisknop om het contextmenu te openen. Selecteer de opdracht Object toevoegen.

Stap 3

Activeer in het dialoogvenster dat wordt geopend een van de voorgestelde opties voor toevoegen. U kunt een bestaand grafisch bestand invoegen of het eerst in de juiste editor maken en vervolgens naar de huidige database linken. Selecteer in het eerste geval de toepassing waarin u een nieuwe afbeelding wilt maken in het veld "Objecttype", bijvoorbeeld "Penseeltekening". Klik op de OK-knop, het editorprogramma zal tegelijkertijd starten. De introductie van het object in de database eindigt nadat u de grafische toepassing sluit nadat u de afbeelding hebt gemaakt.

Stap 4

Om een bestaande afbeelding in het tabelveld in te voegen, selecteert u de tweede optie - activeer de schakelaar "Maken van bestand" in het dialoogvenster. Klik op de knop "Bladeren …" en specificeer het pad en de naam van het grafische bestand met de afbeelding. Het is wenselijk om een afbeelding in.bmp- of.dib-indeling op de schijf te hebben. Schakel indien nodig het selectievakje "Link" in het venster in - hierdoor kan de DBMS wijzigingen in het grafische bestand volgen en de afbeelding in de tabel opnieuw laden.

Stap 5

Bevestig de download van het bestand door op de knop OK te klikken en sla vervolgens de database zelf op. Wanneer u de tabel opent in de weergavemodus, geeft het OLE-objectveld niet de afbeelding zelf weer, maar het opschrift "Bitmap". De grafische afbeelding wordt uit de tabel geladen wanneer de gebruiker formulieren en rapporten maakt en ermee werkt.

Aanbevolen: