Hoe De Huidige Gebruiker Te Identificeren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Huidige Gebruiker Te Identificeren?
Hoe De Huidige Gebruiker Te Identificeren?

Video: Hoe De Huidige Gebruiker Te Identificeren?

Video: Hoe werkt de CPU deel 1 2022, November
Anonim

De taak om de huidige gebruiker te bepalen, d.w.z. van de gebruiker, via wiens account de computer is ingelogd, in het Microsoft Windows-besturingssysteem kan worden opgelost met behulp van het standaard ingebouwde hulpprogramma Whoami.exe.

Hoe de huidige gebruiker te identificeren?
Hoe de huidige gebruiker te identificeren?

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken om de bewerking van het bepalen van de huidige gebruiker uit te voeren en ga naar het item "Uitvoeren".

Stap 2

Voer de waarde cmd in het veld "Openen" in en bevestig de uitvoering van de opdracht voor het starten van het hulpprogramma "Opdrachtregel" door op de knop OK te klikken.

Stap 3

Voer whoami / all / fo / nh in het tekstvak van de opdrachtinterpreter in en bevestig de definitieopdracht door op de functietoets Enter te drukken.

Stap 4

Gebruik de syntaxis whoami /? om hulpinformatie te krijgen over mogelijke commandoparameters: - / all - voer de naam in van de huidige gebruiker, zijn SID en toegangstoken; - / fo - selecteer het weergaveformaat. Geldige indelingen zijn standaard Tabel, Lijst en CSV (gescheiden door komma's, geen onderbrekingen); - / nh - verbiedt de weergave van de kopregel in Tabel- en CSV-indelingen.

Stap 5

Gebruik de volgende aanvullende opdrachtparameters om de benodigde informatie over de huidige gebruiker te definiëren: - / logonid - definiëren van de beveiligings-ID; - / priv - definiëren van het beveiligingsniveau; - / groepen - definiëren van groepslidmaatschap, accounttype, SID; - / gebruiker - definitie van de huidige gebruiker en zijn SID; - / fqdn - geef de volledig gekwalificeerde domeinnaam van de huidige gebruiker weer; - / upn - geef accountnamen weer als hoofdgebruiker.

Stap 6

Probeer terug te gaan naar het hoofdmenu Start en typ "opdrachtregel" in het testvak van de zoekbalk om het volledige groepslidmaatschap van de huidige gebruiker te bepalen.

Stap 7

Bevestig de uitvoering van de opdracht door op de knop "Zoeken" te klikken en roep het contextmenu van het gevonden element cmd.exe op door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 8

Geef Uitvoeren als beheerder op en voer whoami / all in het tekstvak van de Windows-opdrachtinterpreter in.

Stap 9

Bevestig de uitvoering van de opdracht door op de functietoets Enter te drukken en vergelijk de ontvangen gegevens met de eerder gevonden gegevens.

Populair per onderwerp