Welk Hulpprogramma Toont De Temperatuur Van De PSU

Inhoudsopgave:

Welk Hulpprogramma Toont De Temperatuur Van De PSU
Welk Hulpprogramma Toont De Temperatuur Van De PSU

Video: Welk Hulpprogramma Toont De Temperatuur Van De PSU

Video: Welk Hulpprogramma Toont De Temperatuur Van De PSU
Video: PSU technologies | be quiet! 2024, Maart
Anonim

De temperatuur van de componenten van een personal computer is een zeer belangrijke parameter die nauwlettend moet worden gecontroleerd. De temperatuur van de componenten kan worden achterhaald met behulp van speciale programma's die gratis op internet worden verspreid.

Welk hulpprogramma toont de temperatuur van de PSU
Welk hulpprogramma toont de temperatuur van de PSU

Zeker, veel eigenaren van pc's weten: als u uw apparaat in "extreme omstandigheden" gebruikt, zal het zeer snel falen. Dezelfde regel kan worden toegeschreven aan het feit dat sommige pc-bezitters de temperatuur van de componenten waaruit de computer bestaat niet controleren. Als u de temperatuur niet bewaakt en als een storing wordt gedetecteerd, deze niet op tijd wordt verholpen, kan natuurlijk een bepaald onderdeel van het systeem of de hele computer worden "afgedekt". Als de storing is veroorzaakt door oververhitting, wordt het onderdeel als "doorgebrand" beschouwd.

Stroomvoorziening

De voedingseenheid van een computer is weliswaar niet het meest "gecompliceerde" onderdeel van een personal computer, maar daarom niet minder belangrijk. Net als elk ander apparaat kan de voedingseenheid "doorbranden", dus u moet de temperatuur (en andere componenten) controleren. Natuurlijk moet u eerst zeggen dat u de voeding niet mag verwaarlozen bij het kiezen van componenten voor uw pc. Zoals het bekende spreekwoord zegt: "Jijger, betaalt twee keer!". Daarom moet u bij het kiezen van een voedingseenheid voor uw desktopcomputer een apparaat kiezen dat de sleutel is tot een stabiele, duurzame en probleemloze werking.

Hoe de temperatuur van een voeding te volgen

De componenten van de voedingseenheid worden tijdens bedrijf erg heet en hebben daarom meer koeling nodig. Hiervoor worden ventilatoren en radiatoren gebruikt die in de PSU-behuizing zijn ingebouwd. De gebruiker kan de temperatuur van de voeding en andere componenten bewaken met behulp van programma's: SpeedFan 4.50, Everest of AIDA64. Het doel van alle gepresenteerde programma's is hetzelfde: het bewaken en volgen van de staat van de computer als geheel en zijn onderdelen. Elk van de programma's heeft zijn eigen, unieke, maar tegelijkertijd vrij eenvoudige en intuïtieve interface, een set tools die de temperatuur van de processor, voeding, systeemeenheid, harde schijf, videokaart en andere kritieke componenten van de systeem.

Om de resultaten te zien, moet u een van de bovenstaande programma's installeren en openen en naar het bijbehorende tabblad gaan om te bekijken. Hier kunt u een verscheidenheid aan parameters voor elk onderdeel van het systeem zien en de prestaties als geheel volgen. Door de indicatoren van elk onderdeel van een pc te testen en te volgen, kunt u een mogelijke storing tijdig detecteren en elimineren.

Aanbevolen: