Wat Is Taakbeheer

Inhoudsopgave:

Wat Is Taakbeheer
Wat Is Taakbeheer

Video: Wat Is Taakbeheer

Video: Wat Is Taakbeheer
Video: Hoe maak je je computer sneller met Taakbeheer? Tutorial 2024, Mei
Anonim

Misschien is elke gebruiker van een pc wel eens een taakbeheerder tegengekomen, maar niet iedereen weet wat het werkelijk is en waarom het nodig is.

Wat is Taakbeheer
Wat is Taakbeheer

Taakbeheer

De Taakmanager is een van de handigste en handigste hulpmiddelen in het Windows-besturingssysteem, waarmee u het systeem kunt diagnosticeren en verschillende processen en taken kunt beheren. Hier wordt verschillende informatie over het systeem weergegeven: de processor, zijn belasting, RAM, alle processen die momenteel worden uitgevoerd en applicaties. Hier kan de gebruiker informatie zien over de snelheid en prestaties van het netwerk.

Meestal nemen gebruikers hun toevlucht tot "services" en de mogelijkheden van de taakbeheerder in het geval dat hun computer vastloopt en niet meer reageert op verzoeken. Dit gebeurt meestal als gevolg van overbelasting van het systeem of onjuist geheugenbeheer van actieve programma's. Met behulp van deze software kan de gebruiker het dringende probleem oplossen, namelijk het proces of de applicatie die niet reageert, sluiten met een gedwongen afsluiting.

Hoe start ik Taakbeheer?

Om deze tool te gebruiken, moet de gebruiker een van de volgende methoden gebruiken: u kunt bijvoorbeeld de sneltoetscombinatie Ctrl + Alt + Delete gebruiken en op de knop "Taakbeheer" klikken in het menu dat verschijnt. Hierdoor wordt het Windows-bureaublad geopend en verschijnt een bijbehorend venster. Het is vermeldenswaard dat deze methode goed is als uw computer is vastgelopen en niet langer reageert op muisacties. Als de computer niet vastloopt, maar een applicatie reageert nog steeds niet, dan kun je met de linkermuisknop op een lege ruimte op de taakbalk klikken (rechtsonder in het scherm), waarna een contextmenu verschijnt waar je moet selecteren " Taakbeheer".

In ieder geval zal een bijbehorend venster verschijnen, waar de gebruiker verschillende tabbladen ziet, dit zijn: "Toepassingen", "Processen", "Prestaties", "Netwerk", "Gebruiker" en "Diensten". Zoals je misschien wel vermoedt, is elk tabblad verantwoordelijk voor een specifieke parameter. Op het tabblad "Toepassingen" ziet u een lijst met alle programma's die momenteel worden uitgevoerd. Op het tabblad "Processen" ziet u een lijst met momenteel actieve processen. "Prestaties" - informatie over de processorbelasting wordt weergegeven. "Netwerk" - zoals je zou kunnen raden, wordt de belasting van het lokale netwerk weergegeven (indien aanwezig). "Gebruiker" (alleen in beheerdersmodus) - de gebruikers die zijn geregistreerd als account en die momenteel op de computer werken, worden weergegeven. Ten slotte bevat het tabblad Services (beginnend met Vista) informatie over alle services in het Windows-besturingssysteem.

Aanbevolen: