Printerkalibratie: Hoe Doe Je Het Professioneel

Inhoudsopgave:

Printerkalibratie: Hoe Doe Je Het Professioneel
Printerkalibratie: Hoe Doe Je Het Professioneel

Video: Printerkalibratie: Hoe Doe Je Het Professioneel

Video: Printerkalibratie: Hoe Doe Je Het Professioneel
Video: HP Envy Photo 6220 Setup, Unboxing, Wireless Setup, Install Ink, Load Paper u0026 Review. 2024, April
Anonim

Wanneer u uw eigen foto's thuis afdrukt, vergeet dan niet om de printer voor elke batch foto's te kalibreren. Moderne printers zijn uitgerust met alle functies waarmee u de afdrukkleur automatisch kunt aanpassen, maar alleen het getrainde oog van een fotograaf of kunstenaar kan de tinten kiezen die hij nodig heeft.

Printerkalibratie: hoe doe je het professioneel
Printerkalibratie: hoe doe je het professioneel

Noodzakelijk

  • - Adobe Photoshop-software;
  • - fotoprinter;
  • - plug-in ProfilerPro.

instructies:

Stap 1

Als je goed naar het drukproces kijkt, zie je enkele subtiliteiten van de gebruikte en verwerkte materialen. De verhouding van papier tot inkt is bijvoorbeeld een integraal onderdeel van het afdrukken, waarbij papier niet alleen een vel witte kleur is, maar een soort opslag waarvan de voltooide afbeeldingen er anders uit zullen zien. Daarom moet elke papiersoort de volgende kalibratie van de printer ondergaan.

Stap 2

Voor een beginner in dit vak is het nog niet duidelijk waarom ze constant aan het kalibreren zijn, maar een ervaren fotograaf of kunstenaar zal wijzen op de nadelen van zo'n "standaard" print. De afbeelding die u op de monitor ziet, kan heel anders zijn dan de afbeelding die u zojuist hebt afgedrukt.

Stap 3

Professionele fotografen gebruiken verschillende programma's bij het verwerken van foto's, velen geven de voorkeur aan het al beroemde Adobe Photoshop-programma. Deze grafische editor is niet moeilijk te installeren en de mogelijkheden die het biedt, zouden voldoende moeten zijn voor elke fotokunstenaar. Om het kleurengamma van de uitvoerafbeelding te kalibreren, kunt u de ProfilerPro-plug-in gebruiken.

Stap 4

Nadat u deze plug-in in de programma-instellingen hebt geïnstalleerd, moet u de Adobe RGB-werkruimte selecteren. Bij het starten van deze plug-in moet u een keuze maken uit twee items, activeer het item ProfilerPro.

Stap 5

Selecteer in het hoofdvenster het item "Calibratietabel laden voor scanner". U ziet een mooie tafel die bedrukt moet worden, klik op de knop "Afdrukken".

Stap 6

Ga in het geopende venster met afdrukinstellingen naar het gedeelte "Kleurbeheer", selecteer het item "Afdrukprofiel" en activeer vervolgens de optie Zelfde als bron.

Stap 7

In de instellingen van de printer zelf moet u de kleurcorrectieoptie uitschakelen. Door deze acties stellen we het afdrukken in zonder de interne filters van het programma en de printer te verwerken.

Stap 8

Zo krijg je een "helder beeld" dat er hetzelfde uitziet als op het scherm. Als u het gamma moet wijzigen of een van de kleuren moet corrigeren, kan dit via de interne interface van de plug-in.

Aanbevolen: