Een Patch Comprimeren

Inhoudsopgave:

Een Patch Comprimeren
Een Patch Comprimeren
Anonim

De meest gebruikelijke manier om computers met elkaar te verbinden is een patchkabel. Wat ze ook zeggen over draadloze wifi-netwerken, niets is eenvoudiger dan een kabelverbinding voor computertechnologie. Er zijn twee manieren om de aders van de netwerkkabel in de connector te leggen: patchkabel en crosscord. Voor communicatie wordt een computer - een switch, een ADSL-modem, een externe netwerkschijf, een patchkabel gebruikt. Een crossover-kabel wordt gebruikt om computers rechtstreeks aan te sluiten.

Een patch comprimeren
Een patch comprimeren

Noodzakelijk

  • - een speciaal krimpgereedschap met een apparaat voor het strippen van de uiteinden van de kabel;
  • - 2 connectoren;
  • - netwerk kabel.

instructies:

Stap 1

Neem twee connectoren voor de netwerkkabel, deze heten RJ-45 of 8P8C. U kunt deze connectoren bij elke computerhardwarewinkel kopen, ze zijn niet duur.

Stap 2

Meet de juiste afstand en knip de 8-aderige netwerkkabel op de gewenste lengte. Houd er rekening mee dat er verschillende soorten kabels zijn. De eenvoudigste manier om u te concentreren op de toepassing: buiten of binnen. Elke optie is geschikt voor kamers en ingangen. Voor buiteninstallatie, bijvoorbeeld langs de muur van een gebouw, is het beter om een duurdere afgeschermde kabel te nemen.

Stap 3

Verwijder de buitenste isolatie- en afschermlaag ongeveer 3 centimeter aan elk uiteinde van de kabel. Gebruik hiervoor een speciale krimptang met eindstripper. Zorg ervoor dat u de isolatie van de draden zelf niet beschadigt.

Stap 4

Ontwar de gedraaide draden zodat ze in één lijn kunnen worden gelegd en knip de lengte van alle draden af met een schaar, draadschaar of krimptang. Herhaal deze stappen voor het andere uiteinde van de netwerkkabel.

Stap 5

Om de kabel te krimpen volgens het "patchkabel" -schema om de computer op de netwerkapparatuur aan te sluiten, wordt de volgende opstelling van draden gebruikt: wit-oranje, oranje, wit-groen-blauw, wit-blauw-groen, wit-bruin -bruin. Pak de beklede draden met uw vingers vast en duw in de groeven van de connector totdat deze stopt. Controleer of alle kabeladers goed in de kanalen zijn gestoken, steek de connector met de draden voorzichtig in de krimptang en pak de handvatten van het gereedschap stevig vast. Als dit de eerste keer is dat u deze procedure uitvoert, moet u eerst oefenen - u kunt de connectordop slechts in één positie in de tang steken.

Stap 6

Voer vergelijkbare acties uit met het tweede uiteinde van de kabel, dat wil zeggen dat de volgorde van de kernen hetzelfde blijft. Vergelijk de rangschikking van de kleuren in de groeven voor het krimpen. Let op: als je naar de connector met ingestoken draden kijkt, moet hun volgorde aan één kant hetzelfde zijn. Dat wil zeggen, u moet ofwel de vlakke zijden vergelijken, ofwel de zijden waar het bevestigingsuitsteeksel uitsteekt. Anders krijg je een niet-werkende kabel.

Aanbevolen: