Hoe Maak Je Actieve Luidsprekers

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Actieve Luidsprekers
Hoe Maak Je Actieve Luidsprekers

Video: Hoe Maak Je Actieve Luidsprekers

Video: Hoe Maak Je Actieve Luidsprekers
Video: Review - Devine Artis Actieve Speakers 2024, Mei
Anonim

Een actieve luidspreker is een luidsprekersysteem dat een ingebouwde versterker bevat. Het neemt minder ruimte in beslag dan luidsprekers en versterkers in aparte behuizingen. Desgewenst kan de gebruikelijke worden omgebouwd tot een actief luidsprekersysteem.

Hoe maak je actieve luidsprekers
Hoe maak je actieve luidsprekers

instructies:

Stap 1

Neem elk type conventionele luidspreker die een paar watt ingangsvermogen aankan. Het moet een opvouwbaar ontwerp hebben. Er moet voldoende ruimte in elke luidspreker zijn voor de versterker.

Stap 2

Houd er rekening mee dat bij het klassieke ontwerp van een actief luidsprekersysteem een stereoversterker in de kast van slechts één van de luidsprekers wordt geplaatst. Soms herbergt het ook de stroomvoorziening. De tweede kolom blijft passief. Deze oplossing maakt het enerzijds mogelijk om beide versterkerkanalen op een gemeenschappelijk bord uit te voeren en anderzijds om het aantal kabels terug te brengen tot slechts drie (signaalingang, voeding, uitgang naar de tweede luidspreker).

Stap 3

Neem de versterker en voeding kant-en-klaar, uit een miniatuur actief luidsprekersysteem met een lager vermogen. Het is bekend dat de geluidskwaliteit in veel grotere mate wordt bepaald door de luidsprekers dan door de versterker. Daarom zal de versterker, nadat hij een nieuw "thuis" heeft gevonden in de vorm van aanzienlijk grotere luidsprekers, heel anders klinken. Het belangrijkste is dat de impedantie van de luidsprekers in grote luidsprekers niet minder is dan in die waarvan de versterker is verwijderd. Verwijder de versterker samen met de volumeregelaar, het netsnoer, enz.

Stap 4

In het geval van de luidspreker waarin de versterker zal worden geplaatst, boort u een gat voor de aan / uit-knop, volumeregeling, LED, kabelinvoer. Als u de aan / uit-knop van de oude luidsprekers niet kunt repareren vanwege de aanzienlijke dikte van de nieuwe, vervangt u deze door een tuimelschakelaar.

Stap 5

Sluit de uitgang van een van de versterkerkanalen rechtstreeks aan op de dynamische kop van de ene luidspreker (of op de crossover, als deze meervoudig is) en de andere op een lange kabel. Sluit hem aan op de ingang van een andere luidspreker.

Stap 6

Inspecteer de installatie zorgvuldig. Zorg ervoor dat de componenten onder geen beding kunnen bewegen, waardoor er kortsluiting ontstaat, en dat bij het sluiten van de behuizing noch de pinnen, noch het magneetsysteem van de dynamische kop de versterkercomponenten raken. Zet alle onderdelen en samenstellingen goed vast. Plaats de primaire circuits van de voedingseenheid op een afstand van de secundaire, zodat ze elkaar in geen geval kunnen raken. Boor enkele discrete ventilatiegaten in de buurt van de voeding en versterker.

Stap 7

Sluit de kast van de luidspreker waar de versterker zich bevindt. Sluit het voltooide systeem aan op de audiobron en op het netwerk. Zet het aan en ervaar het.

Aanbevolen: