Hoe De Asus F5 . Te Demonteren

Inhoudsopgave:

Hoe De Asus F5 . Te Demonteren
Hoe De Asus F5 . Te Demonteren

Video: Hoe De Asus F5 . Te Demonteren

Video: Hoe De Asus F5 . Te Demonteren
Video: Disassembly Asus Notebook Repair F5 Series Change Cpu Mainboard 2024, Mei
Anonim

Vaak worden laptops niet alleen gedemonteerd om de interne componenten te vervangen, maar ook om deze te reinigen van stof en kruimels die zich tijdens het gebruik binnenin hebben opgehoopt. In feite is het demonteren van de Asus f5 niet moeilijker dan een desktopcomputer.

Hoe de Asus f5. te demonteren
Hoe de Asus f5. te demonteren

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier met kleine diameter;
  • - niet scherp mes;
  • - haardroger.

instructies:

Stap 1

Bereid het werkoppervlak voor, het is het beste om de tafel te bedekken met een soort doek om geen kleine onderdelen te verliezen. Koppel de computer los van de stroombron en verwijder de batterij. Zorg ervoor dat de garantieperiode voor het product al is verstreken en maak uzelf vertrouwd met de voorwaarden van het contract, aangezien het demonteren van een laptop u uw verplichtingen als verkoper en fabrikant kan ontnemen.

Stap 2

Zet de computer met de goede kant naar beneden. Schroef de bovenklep los met een kruiskopschroevendraaier. Verwijder de bevestigingen van de harde schijf en verwijder voorzichtig de draden en trek deze uit de behuizing.

Stap 3

Verwijder voorzichtig de RAM-sticks. Draai alle zichtbare bevestigingen los van de behuizing en vergeet het batterijvak niet.

Stap 4

Draai de laptop om. Verwijder het paneel boven het toetsenbord; je kunt een dunne platte schroevendraaier gebruiken of een niet scherp mes. Wees uiterst voorzichtig met dit onderdeel, want het is erg kwetsbaar in het midden en de sluitingen aan de zijkanten zijn gemaakt van dik plastic.

Stap 5

Verwijder het toetsenbord. Koppel de draden en kabels voor de monitor, het touchpad en het toetsenbord los en houd ze bij de voetstukken vast. Wees er vooral voorzichtig mee, want ze zijn later vaak moeilijk te vinden in de reguliere winkels. Schroef de bevestigingen van het beeldscherm los, nadat u eerder de bestaande pluggen met een schroevendraaier hebt verwijderd.

Stap 6

Draai de computer weer om. Koppel het diskettestation, de modem los, trek het moederbord eruit. Blaas de ventilator uit met een föhn, terwijl de lucht die erop wordt gericht koel moet zijn. Herhaal de bewerking voor het toetsenbord, nadat u de opgehoopte kruimels vanaf daar hebt uitgeschud. Als een volledige demontage van het toetsenbord nodig is, kunt u dit het beste op een apart afgedekt oppervlak doen.

Stap 7

Gebruik een pluisvrije, droge doek om stof van de behuizing en de rest van de laptop te verwijderen.

Stap 8

Zet de laptop in omgekeerde volgorde weer in elkaar.

Aanbevolen: