Hoe U Uw Hele Computer Kunt Opschonen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Hele Computer Kunt Opschonen
Hoe U Uw Hele Computer Kunt Opschonen

Video: Hoe U Uw Hele Computer Kunt Opschonen

Video: Hoe U Uw Hele Computer Kunt Opschonen
Video: HOE U UW WINDOWS 10-COMPUTER KUNT OVERWINTEREN #// 2021 2024, Mei
Anonim

Het Windows-besturingssysteem begint vroeg of laat veel langzamer te werken. Dit komt door de constante verstopping van de harde schijf, systeembestanden en register met onnodige gegevens. Dit leidt meestal niet tot ernstige problemen met de gezondheid van het systeem, maar soms kan het ervoor zorgen dat sommige programma's en services niet goed werken. Het wordt aanbevolen om een dergelijke "reiniging" van het systeem minstens één keer per maand uit te voeren. Maar bij passief gebruik van de computer kunt u de frequentie terugbrengen tot 2-3 maanden.

Hoe u uw hele computer kunt opschonen
Hoe u uw hele computer kunt opschonen

Noodzakelijk

  • toegang tot internet
  • beheerdersaccount

instructies:

Stap 1

Reinig de systeempartitie van de harde schijf met behulp van standaard Windows-hulpprogramma's. Open hiervoor de eigenschappen van deze sectie en klik op de knop "schijfopruiming".

Stap 2

Ruim het register op. Het wordt ten zeerste afgeraden om dit proces alleen uit te voeren. Als u belangrijke bestanden verwijdert of herstelt, kan het systeem defect raken. U kunt het beste een herstelcontrolepunt maken voordat u begint met het opschonen van het register. Open hiervoor de computereigenschappen, ga naar het tabblad "systeembeveiliging", selecteer het systeemstation en klik op "maken".

Stap 3

Het is het beste om speciale programma's te gebruiken om het register op te schonen. De leiders op dit gebied zijn de hulpprogramma's RegCleaner en CCleaner. Voer een van deze programma's uit en klik op "controleren". Na het scannen wordt u gevraagd om onnodige bestanden te verwijderen.

Stap 4

Stem de algehele prestaties van het systeem af. Het is beter om hiervoor het Advanced System Care-programma te gebruiken, maar u kunt een ander programma kiezen. Voer het programma uit en open het menu Windows Cleanup. Zorg ervoor dat u de selectievakjes naast Registerfouten en onnodige bestanden aanvinkt. Klik op "scannen" en na het voltooien van dit proces - "repareren".

Aanbevolen: