Mapnamen Kopiëren

Inhoudsopgave:

Mapnamen Kopiëren
Mapnamen Kopiëren

Video: Mapnamen Kopiëren

Video: Mapnamen Kopiëren
Video: bv kopieren mappen 2024, Mei
Anonim

Er zijn momenten waarop een gebruiker een lijst met mappen op een computer moet samenstellen. Bijvoorbeeld om bestaande muziekalbums of video's te ordenen, of om deze informatie met andere gebruikers te delen. Het typen van de namen van alle mappen met het toetsenbord kan overweldigend zijn. Hoe om te gaan met de taak?

Mapnamen kopiëren
Mapnamen kopiëren

instructies:

Stap 1

U moet de mapnamen kopiëren. Dit kan op verschillende manieren. Als er niet te veel mappen zijn, kopieer en plak je de naam van elke map afzonderlijk in een tekstdocument. Om dit te doen, verplaatst u de cursor naar het mappictogram, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de opdracht "Naam wijzigen" in het vervolgkeuzemenu. Als alternatief voor deze opdracht kunt u de F2-toets gebruiken.

Stap 2

De mapnaam wordt bewerkbaar. Voer geen afdrukbare tekens in en klik niet met de linkermuisknop op de mapnaam. Druk op de toetsencombinatie Ctrl en C of klik met de rechtermuisknop op de mapnaam en selecteer de opdracht "Kopiëren" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 3

Open een teksteditor en plak de mapnaam van het klembord met behulp van de sneltoetsen Ctrl en V. Alternatieve opties: klik met de rechtermuisknop in het document en selecteer de opdracht "Plakken" in het vervolgkeuzemenu of klik op de overeenkomstige miniatuurknop op de editor-werkbalk. Herhaal de bovenstaande stappen voor elke mapnaam.

Stap 4

Als er veel bestanden zijn, is natuurlijk een andere methode nodig. Start Total Commander en ga naar de map met de mappen die u nodig hebt. Selecteer in het linkergedeelte van het toepassingsvenster de mappen die u nodig hebt met behulp van de opdrachten uit het gedeelte "Selectie" op de menubalk. Nadat u de mappen hebt geselecteerd, selecteert u het item "Extra" in de menubalk en het commando "Bestandsnamen kopiëren".

Stap 5

Ga naar een tekstdocument en plak de mapnamen die u zojuist van het klembord hebt gekopieerd. Bewerk indien nodig de tekst: verwijder de schuine streep (slash), kies een documentstijl, wijs volgnummers toe aan uw mappen, enzovoort.

Stap 6

Een andere optie: foto's maken van mappen. Ga naar de directory met de mappen die je nodig hebt en druk op de PrintScreen-toets op je toetsenbord. Start een grafische editor, maak een nieuw (leeg) document aan en plak een afbeelding van het klembord. Elk programma voor het vastleggen van een afbeelding is ook geschikt voor dit geval.

Aanbevolen: