Hoe Maak Je Een Programma Correct?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Programma Correct?
Hoe Maak Je Een Programma Correct?

Video: Hoe Maak Je Een Programma Correct?

Video: Hoe Maak Je Een Programma Correct?
Video: DEEPFAKE Tutorial: A Beginners Guide (using DeepFace Lab) 2024, Mei
Anonim

Programmeren is, zonder enige overdrijving, een kunst. En deze kunst heeft zijn eigen regels, waarvan kennis helpt om hoogwaardige programma's te maken die de gebruiker verrassen met goed werk en een gebruiksvriendelijke interface.

Hoe maak je een programma correct?
Hoe maak je een programma correct?

instructies:

Stap 1

Als u net leert coderen, moet u meteen wennen aan de juiste werkstijl. Fouten in dit stadium, het corrigeren van de verkeerde gewoonten, zullen uw werk in de toekomst aanzienlijk bemoeilijken.

Stap 2

Bepaal eerst wat uw programma precies moet doen. Teken er uit de vrije hand een voorbeeldinterface voor. Stel je voor hoe je ermee gaat werken, hoe handig het zal zijn. Hoe nauwkeuriger u uw taak definieert, hoe gemakkelijker het voor u zal zijn om het programma te schrijven.

Stap 3

Maak een stapsgewijs algoritme voor het programma. Een dergelijk algoritme is samengesteld in de vorm van een verticaal blokschema dat bestaat uit afzonderlijke blokken die door overgangen met elkaar zijn verbonden. In dit stadium beschrijf je schematisch de werking van het programma, zodat je de meest optimale versie ervan kunt maken.

Stap 4

Analyseer het stroomschema. Als een bewerking meerdere keren wordt herhaald, is het gepast om de uitvoering ervan in een apart blok te plaatsen. Zorg ervoor dat u bij het opnieuw opbouwen van het stroomschema de juiste uitleg erop schrijft, zonder dat u gemakkelijk in de war kunt raken.

Stap 5

Met een mooi en goed doordacht blokschema kun je een goed programma schrijven. Bespaar geen tijd bij de voorbereiding, dit bespaart u veel fouten en verhoogt de kwaliteit van het voltooide programma.

Stap 6

Nadat je een blokschema hebt opgesteld en de interface hebt geverifieerd, begin je met het schrijven van een programma. U kunt alle code volledig met de hand schrijven, in elke editor met syntaxisaccentuering of zelfs in een gewoon Kladblok. Dan hoef je alleen maar het geschreven programma te compileren met behulp van de compiler.

Stap 7

Maar het is beter om een van de speciale software-omgevingen te gebruiken om de programmacode te schrijven, wat het programmeerproces aanzienlijk vergemakkelijkt. De meest populaire zijn Borland C ++ Builder, Borland Delphi, Microsoft Visual Studio. Kies degene waarin u het prettigst werkt.

Stap 8

Het eigenlijke proces van het schrijven van code begint met het kiezen van het type toekomstige toepassing. U bepaalt of het een gewone Windows-toepassing, een consoleprogramma, een dynamische linkbibliotheek, enz. Vervolgens (als het een Windows-toepassing is) maakt u een interface met behulp van de softwareomgeving door eenvoudig elementen uit het componentenpalet naar het formulier te slepen en neer te zetten en ze naar behoefte aan te passen.

Stap 9

De interface is gemaakt, maar alle elementen werken nog steeds niet - voor hen moet u gebeurtenishandlers schrijven. Bovendien moet u de hoofdcode schrijven die de werking van het hele programma bepaalt. Vergeet niet om foutbehandelaars in te voegen - dat wil zeggen, om de acties van het programma te bepalen wanneer zich allerlei ongeldige situaties voordoen.

Stap 10

Wees bij het schrijven van code niet lui om opmerkingen in te voegen, dit is erg belangrijk. Zonder commentaar te geven, zul je het na een tijdje moeilijk vinden om de geschreven code zelf te begrijpen. De code zelf moet op een algemeen aanvaarde manier worden geschreven, zodat deze gemakkelijker te lezen en te begrijpen is.

Stap 11

Begin na het schrijven van het programma met debuggen, in dit stadium is het belangrijk om alle valkuilen te identificeren. Dit kunnen fouten zijn die leiden tot een onjuiste werking van het programma, onjuiste interface-instellingen - de gebruiker heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om de grootte van het programmavenster te wijzigen, hoewel dit niet is voorzien. Het kan zijn dat het programma niet goed werkt als de schermresolutie wordt gewijzigd, dus daar moet je rekening mee houden.

Stap 12

Zorg ervoor dat u het programma controleert op onverwachte bewerkingen. Simuleer de situaties die een gebruiker kan creëren, corrigeer alle geconstateerde tekortkomingen onmiddellijk.

Stap 13

Vergeet niet dat het voltooide programma niet alleen op uw computer zou moeten werken, waar u alle benodigde bibliotheken van de programmeeromgeving hebt, maar ook op andere machines. Geef daarom bij het compileren van het programma de benodigde opties op in de instellingen.

Stap 14

Verpak het voltooide programma met een packer, dit zal de omvang aanzienlijk verkleinen. Als je je programma gaat verkopen, bescherm het dan tegen hacken met een beschermer. Maar onthoud dat het verwijderen van beschermers, openlijk op het netwerk geplaatst, al lang wordt beheerst door programmakrakers.

Aanbevolen: