Hoe Maak Je Een E-portfolio Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een E-portfolio Aan
Hoe Maak Je Een E-portfolio Aan

Video: Hoe Maak Je Een E-portfolio Aan

Video: Hoe Maak Je Een E-portfolio Aan
Video: Taking a First Look at the ePortfolio 2024, April
Anonim

Voor mensen die op internet werken, is een e-portfolio een garantie dat potentiële werkgevers hen als professionals zullen beschouwen. Met een goed ontworpen portfolio kunt u veel sneller en efficiënter klanten vinden met geweldige deals.

Hoe maak je een e-portfolio aan
Hoe maak je een e-portfolio aan

Noodzakelijk

  • - het internet;
  • - voltooide werken in elektronische vorm.

instructies:

Stap 1

Om uw eigen elektronische portfolio samen te stellen, moet u allereerst een aantal van uw eigen werken selecteren en er correct een lijst van opstellen. Als dit het portfolio van een copywriter is, dan hebben we het over de teksten die hij ooit heeft geschreven. Als dit een portfolio is van een webdesigner, dan is het noodzakelijk om afbeeldingen aan te leveren van sites en andere producten die hij heeft gemaakt.

Stap 2

Bepaal eerst de gebieden die u in uw eigen portfolio wilt laten zien. Bent u bijvoorbeeld copywriter, dan kunnen dit advertentieteksten, teksten voor websites, slogans en motto's zijn. Sorteer uw werk op deze gebieden en selecteer, naar uw mening, de beste. Voor elk gebied is het optimaal om een voldoende aantal werken in te dienen - minstens 10. Een dergelijke verscheidenheid zal een potentiële werkgever helpen een mening te vormen over uw vaardigheden en te laten zien hoe groot uw ervaring is.

Stap 3

Het is belangrijk om je eigen portefeuille goed en mooi in te richten. Als je portfolio uit tekstbestanden bestaat, probeer ze dan tot één voorbeeld te brengen, met hetzelfde lettertype, ontwerp in elke tekst. Maak verschillende mappen in uw portfolio, waar werken worden gesorteerd op richting, onderwerp, enz. Zo'n nette aanpak helpt uw klanten om snel door uw werk te navigeren en tegelijkertijd de indruk te wekken dat u een nette en efficiënte auteur bent.

Stap 4

De laatste belangrijke stap is de plaatsing van de portefeuille. Plaats het op een plek waar een potentiële klant meer te weten kan komen over uw werk. Als je een eigen website hebt, plaats dan je portfolio erop. Maar vergeet niet om er kopieën van te bewaren op een elektronisch medium, dat altijd bij je is. Het is immers goed mogelijk dat je een potentiële werkgever op een nogal onverwachte plek tegenkomt.

Aanbevolen: