Geluid Invoegen In Powerpoint

Inhoudsopgave:

Geluid Invoegen In Powerpoint
Geluid Invoegen In Powerpoint

Video: Geluid Invoegen In Powerpoint

Video: Geluid Invoegen In Powerpoint
Video: Muziek/audio in PowerPoint toevoegen | PowerPoint Basics | PPT Solutions 2024, April
Anonim

Sommige pc-gebruikers willen geluid installeren bij het maken van een presentatie in Powerpoint, maar helaas weet niet iedereen hoe dit moet.

Geluid invoegen in Powerpoint
Geluid invoegen in Powerpoint

Powerpoint is een speciaal programma voor het maken van presentaties op een personal computer. Met zijn hulp kan de gebruiker in de kortst mogelijke tijd een nogal interessante en mooie presentatie maken. Het programma heeft een vrij brede functionaliteit, waaronder: het toevoegen van effecten, bundels, geluiden, video's, enz. Helaas kunnen niet alle gebruikers dit programma ten volle gebruiken en zijn ze tevreden met alleen standaardfuncties.

Geluid in PowerPoint

Werken met geluid in Powerpoint is vrij eenvoudig en duidelijk. Met behulp van speciale tools kan de gebruiker niet alleen geluid invoegen, maar ook geluiden in dia's breken en stoppen bij een bepaald fragment van de presentatie.

Om met deze functie te werken, moet u naar het tabblad "Invoegen" gaan en het element "Geluid" selecteren (luidsprekerpictogram). In het menu dat verschijnt, moet u "Geluid uit bestand" selecteren. Dit opent een nieuw venster waarin de gebruiker wordt gevraagd een muziekbestand te selecteren. Na bevestiging verschijnt een bijbehorend pictogram op de presentatie om aan te geven dat er geluid is.

Daarnaast verschijnt het tabblad Audio Tools Format and Playback. Op het tabblad "Afspelen" kan de gebruiker de geluidsparameters wijzigen. U kunt bijvoorbeeld specificeren waar de audiotrack zal beginnen, hoe deze zal werken, of deze zal worden herhaald, enz. Natuurlijk kan het geluidspictogram zelf worden verborgen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar een vinkje voor het bijbehorende item te plaatsen.

Opgemerkt moet worden dat je zelfs geluiden aan animatie kunt toevoegen. U moet op het juiste tabblad ("Animatie") klikken en op de knop "Animatiegebied" klikken, waarna deze wordt ingeschakeld. Nadat het extra menu is geopend om direct met animatie in de presentatie te werken, kunt u het afspelen aanpassen. De gebruiker kan de animatieparameters aanpassen zodat deze alleen start bij een klik, met of na het vorige effect.

Een populair geluidsprobleem oplossen in PowerPoint

Gebruikers kunnen worden geconfronteerd met het probleem van het afspelen van twee muziekbestanden. Om ze op een rij te laten spelen, klikt u in het tabblad "Animatie" op de pijl (in de rechter benedenhoek van het item "Animatie"). Een speciaal venster "Geluid: Afspelen" wordt geopend. Hier moet u het bestand specificeren waar het eerste geluidsbestand zal eindigen. Daarna kunt u de uitvoering van de presentatie controleren en bij een storing nogmaals de geluidsparameters controleren.

Aanbevolen: