Hoe Het Screensaver-virus Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Screensaver-virus Te Verwijderen
Hoe Het Screensaver-virus Te Verwijderen

Video: Hoe Het Screensaver-virus Te Verwijderen

Video: Hoe Het Screensaver-virus Te Verwijderen
Video: How To Remove Shortcut Virus Easily By Yourself 2024, Mei
Anonim

Een groot aantal internetgebruikers is al een virus tegengekomen dat het opstarten van het besturingssysteem verhindert. Gelukkig zijn er nogal wat technieken ontwikkeld om deze advertentiemodule uit te schakelen.

Hoe het screensaver-virus te verwijderen
Hoe het screensaver-virus te verwijderen

Noodzakelijk

  • - toegang tot internet;
  • - Windows-installatieschijf of LiveCD.

instructies:

Stap 1

Als je een banner tegenkomt die verschijnt na het laden van het besturingssysteem, verwijder dan de bestanden die ervoor zorgen dat deze vanzelf verschijnt. Start uw laptop of computer opnieuw op. Houd de F8-toets ingedrukt. Selecteer in het menu dat wordt geopend de optie "Windows Veilige modus".

Stap 2

Open het menu "Deze computer" en ga naar de Windows-map op de systeempartitie van uw harde schijf. Open nu de map System32. Zoek en verwijder bestanden die eindigen op de letters lib en de extensie.dll hebben, bijvoorbeeld fqxlib.dll.

Stap 3

Als het virus verschijnt voordat het besturingssysteem opstart, gebruik dan een mobiele telefoon of een andere computer. Open de websites van fabrikanten van antivirussoftware: https://sms.kaspersky.com, https://www.esetnod32.ru/.support/winlock, https://support.kaspersky.com/viruses/deblocker e

Stap 4

Voer in de speciale velden de gegevens in die zijn opgegeven in de virusbanner. Klik op de knoppen Code zoeken of Code ophalen. Probeer de voorgestelde combinaties in het veld van het advertentievenster in te voeren. Na het invoeren van het juiste wachtwoord, zou het virus moeten afsluiten.

Stap 5

Als u geen geschikte code kunt vinden, gebruik dan de systeemherstelschijf (Windows XP) of de installatieschijf van Windows Vista of Seven. Selecteer in het eerste geval de optie "Systeemherstel". Geef het herstelpunt op dat is gemaakt voordat het welkomstscherm van het virus optrad.

Stap 6

Als u Windows Seven of Vista gebruikt, selecteert u in het derde venster van het installatiemenu "Geavanceerde herstelopties". Klik nu op het item "Opstartherstel". Nadat de opstartbestanden zijn hersteld, wordt de computer automatisch opnieuw opgestart. Herhaal de procedure beschreven in de tweede stap om te voorkomen dat het virus-splash-scherm opnieuw verschijnt.

Aanbevolen: