Hoe Geformatteerde Gegevens Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Geformatteerde Gegevens Te Herstellen
Hoe Geformatteerde Gegevens Te Herstellen
Anonim

Als u het besturingssysteem opnieuw hebt geïnstalleerd en een of meer partities van de harde schijf hebt geformatteerd, moet u mogelijk belangrijke informatie herstellen. Om dit te doen, wordt het aanbevolen om extra hulpprogramma's te gebruiken die naar de gewenste bestanden zoeken.

Hoe geformatteerde gegevens te herstellen
Hoe geformatteerde gegevens te herstellen

Noodzakelijk

Recuva-programma

instructies:

Stap 1

Probeer eerst de gratis hulpprogramma's. Een sprekend voorbeeld hiervan is het door Piriform ontwikkelde programma Recuva. Download dit hulpprogramma. Houd er rekening mee dat de site zowel gratis als premium-versies van het programma biedt.

Stap 2

Open het hulpprogramma Recuva nadat u de componenten hebt geïnstalleerd. Gebruik niet het gebied van de harde schijf waar de verwijderde bestanden zich bevonden om het programma op te slaan.

Stap 3

Na het starten van het programma wordt het menu van de zoekwizard voor verwijderde informatie geopend. Geef het type bestanden op dat u wilt herstellen. Selecteer hiervoor de juiste categorie, bijvoorbeeld "Afbeeldingen". Klik volgende".

Stap 4

Selecteer een lokale schijf, externe schijf of specifieke mappen die moeten worden gescand op verwijderde bestanden. Klik op de knop Volgende om naar het volgende menu te gaan.

Stap 5

Vink het vakje aan naast Geavanceerde analyse inschakelen. Onthoud dat deze functie kan worden weggelaten als u direct na het verwijderen bent begonnen met het herstellen van bestanden. Klik op de knop Aan de slag. Wacht tot het scanproces van de opgegeven gebieden is voltooid.

Stap 6

Na een tijdje verschijnt er een nieuw menu met een lijst met gevonden bestanden. Vink de vakjes aan van degene die u wilt herstellen. Gebruik de Preview-functie als je zeker wilt weten dat je de juiste bestanden hebt geselecteerd. Klik op de knop Opslaan.

Stap 7

Selecteer een externe schijf of een map op uw harde schijf waar de geselecteerde informatie naartoe wordt gekopieerd. Nadat het hulpprogramma Recuva is voltooid, opent u de opgegeven map en controleert u de integriteit van de bestanden.

Stap 8

Onthoud dat dit verre van het enige programma is dat is ontworpen om gegevens te herstellen na het formatteren. Gebruik een ander hulpprogramma als het beschreven programma de taak niet volledig aankan.

Aanbevolen: