Tekst Als Een Boek Afdrukken

Inhoudsopgave:

Tekst Als Een Boek Afdrukken
Tekst Als Een Boek Afdrukken

Video: Tekst Als Een Boek Afdrukken

Video: Tekst Als Een Boek Afdrukken
Video: 6. Teksten afdrukken 2024, Maart
Anonim

Er zijn verschillende manieren om tekst als boek af te drukken. Om dit te doen, kunt u extra macro's gebruiken - speciale programma's, of u kunt eenvoudig uw kennis van het werken met Word verdiepen.

Boekachtige tekst
Boekachtige tekst

Noodzakelijk

Woord, pak papier, printer

instructies:

Stap 1

We printen de tekst in de vorm uit Word, maar met de functies van de printer. Ga naar het menu Bestand, selecteer Afdrukken. We gaan in op de eigenschappen van de printer. Vrijwel elke laserprinter heeft de functie om op een vel van meerdere pagina's af te drukken. We selecteren de afdrukmodus twee pagina's per vel. Van links naar rechts. Dus bij het verzenden van een document om af te drukken, bijvoorbeeld de eerste twee pagina's, wordt slechts 1 vel uitgegeven, de printer zal ze opeenvolgend afdrukken: eerst 1, dan 2.

Stap 2

Wanneer de aangewezen afdrukmodus is geselecteerd, blijft het om de juiste afdrukopdracht te maken. Ook hier moet je op een paar punten letten. Ten eerste is het belangrijk dat het aantal pagina's in het document een veelvoud van vier is. In een ander geval moet u beslissen welke spreads u leeg kunt laten en op dergelijke plaatsen pagina-einden plaatsen.

Stap 3

Vervolgens moet u de volgorde van de pagina's voor beide zijden van het blad invoeren en deze nummers invoegen, gescheiden door komma's. Nu drukken we op print. Til de ontvangen afgedrukte pagina's op en plaats ze terug in de printerlade zonder van positie te veranderen. Let op: draai de vellen niet om, verander hun positie niet. De volgende stap is het instellen van de tweede reeks pagina's die overblijven en de manipulaties herhalen op dezelfde manier als bij de eerste afgedrukte batch.

Stap 4

U kunt een andere optie gebruiken om de tekst in de vorm van een boek rechtstreeks in Word zelf af te drukken. Maar het moet worden opgemerkt dat het stuurprogramma deze functie correcter uitvoert, zonder de lettertypen te vervormen, zoals het geval is als u de instellingen in Word zelf instelt. En toch zullen we dit als optie aanwijzen. Zoek het bestand, ga naar Afdrukken, selecteer het Aantal pagina's per vel - 2, stel de paginanummers 1 en 4 in. Wanneer de pagina is afgedrukt, draai het om, ga terug naar het Aantal pagina's per vel, selecteer 2, nummers 2, 3. Merk op dat het optimale aantal pagina's voor een dergelijke brochure binnen 80 ligt, als het meer is, blijkt het dik te zijn, is het lastig om het vast te maken.

Stap 5

Voor mensen met MS Office 2007 en nieuwer zijn deze tips niet nuttig. Dit is een iets ander systeem. Maar het is helemaal niet ingewikkeld, zoals de vorige. Ga naar Pagina-indeling, selecteer Pagina-instellingen, ga naar Velden en zoek de kolom Meerdere pagina's (deze staat ergens in het midden van de gemarkeerde pagina, aan de linkerkant), selecteer de kolom Brochure.

Aanbevolen: