Hoe Het Formaat Te Bekijken?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Formaat Te Bekijken?
Hoe Het Formaat Te Bekijken?

Video: Hoe Het Formaat Te Bekijken?

Video: Hoe Het Formaat Te Bekijken?
Video: Hoe kies ik mijn tv formaat? 2024, Mei
Anonim

In de overgrote meerderheid van de gevallen wordt het bestandsformaat bepaald door de extensie - dat wil zeggen, door het deel van de bestandsnaam dat na de punt wordt geschreven en de volledige bestandsnaam beëindigt. Zowel applicatieprogramma's als het besturingssysteem moeten het bestandsformaat definiëren om te begrijpen hoe het moet worden verwerkt. Maar niet alleen programma's, maar ook de gebruiker moet soms het formaat van een bepaald bestand weten. Hieronder vindt u een gedetailleerde instructie over het bepalen van het bestandsformaat in het Windows-besturingssysteem.

Hoe het bestandsformaat bepalen?
Hoe het bestandsformaat bepalen?

instructies:

Stap 1

U kunt het bestandsformaat bepalen in de standaard Windows Verkenner. Om het te starten, drukt u gewoon op de Win-toets en, zonder deze los te laten, op de "U"-toets (Latijnse "E"). Met behulp van de mappenboom in het linkerdeelvenster van de Verkenner moet u naar de map gaan waar het bestand dat we nodig hebben zich bevindt. Bestandsextensies worden niet weergegeven in de standaardinstellingen van Windows. Dit is nogal onhandig, aangezien het zelfs niet mogelijk is om onderscheid te maken tussen twee bestanden die in dezelfde map liggen en dezelfde namen hebben - een bestand met de naam Document1.doc en Document1.rtf zal bijvoorbeeld hetzelfde pictogram en dezelfde naam hebben, maar wie van hen is wie we zijn om te bepalen dat we niet in staat zullen zijn, zonder de uitbreiding te zien. Om het formaat en de inhoud van elk van deze bestanden "met het oog" te bepalen, moet u beide bestanden openen. En als er niet één zo'n paar is, maar meer? En als deze documenten dan toch niet in twee formaten worden opgeslagen, maar in grotere hoeveelheden ??

Bestandsformaat onbekend
Bestandsformaat onbekend

Stap 2

Het is absoluut logisch om de weergave van bestandsextensies in de Windows-instellingen in te schakelen! Om de overeenkomstige optie in de instellingen te activeren, klikt u in het Verkenner-menu op het gedeelte "Service" en selecteert u het item "Mapopties …" erin. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Beeld" en bijna op helemaal onderaan de lijst "Aanvullende parameters", schakel het item " Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen " uit. "En als het bestand waarvan u het formaat wilt weten tot systeembestanden behoort, moet u hier het vinkje weghalen "Beveiligde systeembestanden verbergen " selectievakje en plaats een punt naast het item " Verborgen bestanden en mappen weergeven ". Als de bewerking is voltooid, drukt u op de knop "OK" om de aangebrachte wijzigingen vast te leggen.

De weergave van bestandsextensies inschakelen via het Verkenner-menu
De weergave van bestandsextensies inschakelen via het Verkenner-menu

Stap 3

Er is een andere manier om de weergave van bestandsextensies te configureren - via het "Configuratiescherm" Windows. U kunt het starten door op de "Win" -toets te drukken en, zonder deze los te laten, de "R" -toets, en vervolgens in het dialoogvenster dat verschijnt, de "control" -opdracht in te voeren en op "Enter" te drukken. Een andere manier om het configuratiescherm te starten is door op de knop "Start" te klikken, het gedeelte "Instellingen" te selecteren en daarin het menu-item "Instellingen". In het configuratiescherm hebben we het item "Mapopties" nodig - het zal hetzelfde venster openen voor het instellen van mapeigenschappen die we op de eerste manier hebben behandeld om de weergave van extensies in te schakelen.

De weergave van bestandsextensies inschakelen via het Configuratiescherm
De weergave van bestandsextensies inschakelen via het Configuratiescherm

Stap 4

Nu, door de bestandsextensie te zien, kunt u het formaat van dat bestand bepalen. Als het formaat u niet bekend is, kunt u er online meer over te weten komen. Er zijn sites die gespecialiseerd zijn in het verzamelen en catalogiseren van informatie over alle soorten bestandsextensies - van reeds verouderde tot degenen die net zijn verschenen. Hier zijn er een paar

www.wotsit.org/

Aanbevolen: