Een 3D-model Maken

Inhoudsopgave:

Een 3D-model Maken
Een 3D-model Maken

Video: Een 3D-model Maken

Video: Een 3D-model Maken
Video: 3d printen op school een 3d print maken 2024, Mei
Anonim

We komen nog vaker 3D-modellen tegen dan het op het eerste gezicht lijkt. Natuurlijk zijn ze in de eerste plaats aanwezig in games, films en tekenfilms. Maar als je foto's van mooie landhuizen en huisjes op internet bekijkt of door een catalogus over het interieur bladert, denken maar weinig mensen dat er niet altijd foto's zijn van echte objecten en gebouwen. Landschappen, bloemen, bomen, meubels en interieurartikelen - dit kunnen allemaal 3D-modellen zijn. 3D-modellering lijkt moeilijk en onbegrijpelijk als je niet weet aan welke kant je de 3D-editor moet benaderen, maar als de wens groot is, zal niets je ervan weerhouden om je eigen 3D-model te maken.

Een 3D-model maken
Een 3D-model maken

instructies:

Stap 1

Om te beginnen met 3D modelleren heb je een aantal speciale programma's nodig. Ten eerste is het de 3D-editor zelf. Welke is aan jou. Het is beter om te leren van videozelfstudies, zorg ervoor dat je alles herhaalt wat erin wordt getoond. Ten tweede heb je een grafische editor nodig om texturen te maken. Dit zijn de hoofdprogramma's. Afhankelijk van waar het model voor is, hebt u mogelijk converters, nVidia dds-hulpprogramma's en een tablet nodig voor gedetailleerde textuurweergave.

Stap 2

Nadat u het editorvenster hebt geopend, moet u het voltooide model presenteren of een afbeelding zoeken die als voorbeeld zal dienen. In het laatste geval is het in elk stadium van het werk gemakkelijk om het origineel te controleren en uw 3D-model aan te passen tot een volledige gelijkenis.

Stap 3

Laat u niet intimideren door het feit dat het gekozen model ingewikkeld lijkt. Elk 3D-model is slechts een reeks eenvoudige geometrische vormen (primitieven) die in een specifieke volgorde en combinatie zijn gerangschikt. Een cilinder kan eenvoudig worden omgezet in een rugleuning, een touw of een bankkussen, een bol in een dierengezicht, enzovoort.

Stap 4

Zodra je het hele model mentaal hebt opgedeeld in zijn samenstellende eenvoudige vormen, begint het modelleringsproces. Vaardigheden en ervaring komen met de tijd. Het belangrijkste is om niet op te geven. Bedenk eerst welke vorm het dichtst bij het deel van het 3D-model staat dat u wilt maken.

Stap 5

Nadat je de vormen hebt gekozen, maak je een vorm en verplaats je de polygonen om eruit te "boetseren" wat je nodig hebt. Maak geen te kleine vormen - ze zijn onhandig om mee te werken. Het is gemakkelijker om het voltooide model later te schalen. Maar probeer de verhoudingen te observeren - alleen voor het gemak van perceptie van het hele plaatje.

Stap 6

De voltooide delen van het model kunnen worden samengesteld, verplaatst, maar streef er niet naar om ze snel tot een groep te combineren en roteer ze niet in verschillende vlakken, anders bemoeilijkt u het proces van texture mapping (tenzij u effen kleuren gaat gebruiken).

Stap 7

Als alle onderdelen van het model klaar zijn, wordt er een textuur op aangebracht. Veel mensen zullen veel last hebben van textuurcoördinaten, omdat dit proces vaak heel subtiel en nauwgezet is. De kwaliteit van het afgewerkte 3D-model hangt ook af van hoe de textuur wordt aangebracht. In dit stadium is het handiger om met veel delen van het model te werken, daarom is het niet de moeite waard om ze te vroeg te combineren.

Stap 8

Nadat de textuur is toegepast, is het al mogelijk om het hele 3D-model uit de onderdelen samen te stellen - de onderdelen roteren, polygonen samenvoegen, onnodige vlakken (randen) verwijderen, groepen samenvoegen. Na het resultaat van alle kanten te hebben geëvalueerd, blijft het alleen nog om het object "op te ruimen" en glad te strijken, op te slaan in het gewenste formaat en trots te zijn op uw voltooide 3D-model.

Aanbevolen: