Wat Is Een Beperkte Oplage?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Beperkte Oplage?
Wat Is Een Beperkte Oplage?

Video: Wat Is Een Beperkte Oplage?

Video: Wat Is Een Beperkte Oplage?
Video: Verstandelijke beperkte Gert Willem is de grote ster in Wat kan je wel!? | Omroep Brabant 2024, April
Anonim

Fabrikanten gebruiken vaak de term Limited Edition. Het probleem is dat niet iedereen begrijpt wat het betekent, hoewel dit geen specifieke problemen oplevert.

Wat is een beperkte oplage?
Wat is een beperkte oplage?

Tegenwoordig vind je de term Limited Edition vaak terug in de naam van een product. De uitdrukking zelf heeft slechts één specifieke betekenis. Limited Edition is een gelimiteerde serie producten. Een fabrikant kan zo'n toevoeging aan bijna elk product maken, of het nu computerspellen zijn (tegenwoordig is deze uitdrukking het vaakst te vinden in dit gebied), kleding of iets anders. Dankzij de term Limited Edition kan een persoon gemakkelijk begrijpen dat, bijvoorbeeld in de computerindustrie, een dergelijke naam kan betekenen dat het programma enkele aangename toevoegingen bevat, verrassingen die niet te vinden zijn in de reguliere versie van het product. Wat betreft kleding, huishoudelijke artikelen en andere dingen, wordt de betekenis van de uitdrukking Limited Edition op de gebruikelijke manier geïnterpreteerd (het product komt in beperkte hoeveelheden uit).

Bittere waarheid

De uitdrukking Limited Edition is niets meer dan een publiciteitsstunt (in de meeste gevallen). Als een persoon dit in de naam van het product ziet, zal hij in ieder geval geïnteresseerd zijn om het te kopen. Hij is van mening dat naast hem niet zo veel mensen zo'n product kunnen bezitten. In feite zien de dingen er niet zo goed uit als mensen denken. Zoals eerder vermeld is de Limited Edition niets meer dan een publiciteitsstunt waarmee bedrijven hun product kunnen promoten.

Uitzondering op de regel

Minder vaak, wanneer een fabrikant heel eerlijk en oprecht overkomt en niet alleen zijn product beter wil promoten, komt het in een echt beperkte oplage uit. Meestal wordt de koper in dergelijke gevallen op een eigenaardige manier "beloond" met een aangename verrassing, geschenk, enz. Natuurlijk gebeurt dit niet altijd, integendeel, zeer zelden, maar toch. Voor het grootste deel draagt de term Limited Edition dit karakter wanneer, naar de mening van het publiek, programma's, games of films worden uitgebracht. Het is in dit geval dat de fabrikant iets goeds kan toevoegen, terwijl een dergelijke toevoeging de fabrikant niet hard zal raken en de verkoop zal verbeteren.

Als gevolg hiervan blijkt dat de Limited Edition twee kanten van de medaille heeft: goed en minder goed. Iemand kan en wil met behulp van deze twee woorden grote verkopen van zijn product krijgen, terwijl iemand echt een beperkte oplage produceert of klanten in ieder geval iets extra's biedt. Op zich is daar natuurlijk niets mis mee.

Aanbevolen: