Hoe De Grootte Van Mappen Te Zien

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van Mappen Te Zien
Hoe De Grootte Van Mappen Te Zien

Video: Hoe De Grootte Van Mappen Te Zien

Video: Hoe De Grootte Van Mappen Te Zien
Video: Reageren op video's van 11 JAAR geleden!! 2024, Mei
Anonim

Het is niet moeilijk om de totale hoeveelheid ruimte te achterhalen die wordt ingenomen door bestanden in een map op een fysieke of virtuele schijf op uw computer. Hiervoor kunt u de standaard bestandsbeheerder van uw besturingssysteem gebruiken. In Windows is dit programma Verkenner.

Hoe de grootte van mappen te zien
Hoe de grootte van mappen te zien

instructies:

Stap 1

Start de verkenner met de toegewezen sneltoetscombinatie WIN + E (Russische letter U). Naast deze methode zijn er nog andere - door bijvoorbeeld met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" te klikken, kunt u "Verkenner" selecteren in het pop-upcontextmenu. U kunt ook eenvoudig op deze snelkoppeling dubbelklikken of Uitvoeren selecteren in het hoofdmenu op de Start-knop, verkenner typen en op Enter drukken.

Stap 2

Navigeer naar de map waarvan u de grootte wilt aanpassen door de mappen in het linkerdeelvenster van de verkenner uit te vouwen. Wanneer u de gewenste map bereikt, klikt u erop en in de statusbalk ziet u de totale grootte van alle bestanden die hier zijn opgeslagen. De statusbalk bevindt zich aan de onderkant van het bestandsbeheervenster. Als het niet wordt weergegeven in uw verkenner, opent u het gedeelte "Beeld" in het menu en klikt u op het item dat zo is genoemd - "Statusbalk". Merk op dat het getal in de statusbalk alleen de grootte van de bestanden in die map aangeeft, zonder rekening te houden met de aan- of afwezigheid van submappen.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram voor deze map in het linkerdeelvenster van de verkenner als de map submappen bevat en u hun totale grootte wilt weten. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de onderste regel - "Eigenschappen". Er wordt een apart venster met mapeigenschappen geopend, waar u op het tabblad "Algemeen" (wordt standaard geopend) in de regel "Grootte" het totale gewicht van alle bestanden in deze map ziet, samen met het gewicht van bestanden in alle submappen. Naast het totale gewicht vindt u hier ook het totaal aantal bestanden en submappen.

Aanbevolen: