Hoe Slechte Sectoren Van De Harde Schijf Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Slechte Sectoren Van De Harde Schijf Te Repareren
Hoe Slechte Sectoren Van De Harde Schijf Te Repareren

Video: Hoe Slechte Sectoren Van De Harde Schijf Te Repareren

Video: Hoe Slechte Sectoren Van De Harde Schijf Te Repareren
Video: Datarecovery : Bad sectors 2024, April
Anonim

U kunt beschadigde sectoren van de harde schijf repareren met behulp van een virtuele besturingssysteemschijf of een Windows-installatieschijf. Speciale programma's, bijvoorbeeld MHDD, kunnen het probleem ook oplossen.

Hoe slechte sectoren van de harde schijf te repareren
Hoe slechte sectoren van de harde schijf te repareren

Een van de grootste ergernissen voor pc-bezitters kan corruptie van de harde schijfsector zijn. Dergelijke sectoren krijgen de naam "gebroken", en de harde schijf zelf met dergelijke schade zou zijn begonnen te "afbrokkelen".

De mogelijkheid om de computer rechtstreeks in of uit te schakelen, hangt af van de locatie van dergelijke schade. Als de sectoren waarin de bestanden van het besturingssysteem zich bevinden niet in orde zijn, wordt de pc niet ingeschakeld. Als we het hebben over sectoren waar andere bestanden zich bevinden, heeft de gebruiker de mogelijkheid om de machine op te starten. Afhankelijk van deze functie wordt er een methode gekozen om de slechte sectoren van de harde schijf te elimineren.

Wat te doen

Bij dit soort schade moet u "Deze computer" openen en met de rechtermuisknop de gewenste schijf selecteren. Selecteer vervolgens uit de aangeboden opties "Eigenschappen", vervolgens "Service" en "Controle uitvoeren". Vink het vakje "Systeemfouten automatisch oplossen" en "Beschadigde sectoren controleren en repareren" aan. Door op "Start" te klikken, begint de gebruiker de harde schijf te controleren op schade. Daarna wordt de opdracht gegeven om de pc opnieuw op te starten.

In het tweede geval moet u een schijf met een virtueel besturingssysteem of een Windows-installatieschijf bij de hand hebben. Om de computer te starten, plaatst u de schijf in het station en zet u de machine normaal aan. Alle verdere acties zijn vergelijkbaar met die beschreven in de vorige paragraaf. Wanneer u met de installatieschijf werkt, verschijnt een menu met de optie om de opdracht "Systeem herstellen" te selecteren. Als gevolg hiervan wordt de harde schijf gecontroleerd op slechte sectoren en wordt de gevonden schade hersteld.

Speciale programma's

U kunt uw harde schijf ook controleren en repareren met een programma dat via de herstelconsole is gestart. De herstelconsole zelf kan worden gestart zonder een opstartschijf. Om dit te doen, moet u op de F8-toets drukken en Veilige modus selecteren die de opdrachtregel ondersteunt. Nadat de console is geladen, wordt de partitie geselecteerd waarop Windows is geïnstalleerd. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de partitie overeenkomt met de schijf, waarna het beheerderswachtwoord wordt ingevoerd. Nadat de juiste prompt in de regel verschijnt, worden de schijfnaam, route en bestandsnaam ingevoerd. Door op "Enter" te drukken start de gebruiker het herstelproces.

Dus bij het controleren van de "C" -partitie van de harde schijf, moet u de systeemherstelconsole starten en de opdracht chkdsk c: / f / r geven. Het is gemakkelijk om dergelijke overlast in de toekomst te voorkomen - hiervoor moet u speciale programma's aanschaffen, bijvoorbeeld MHDD. Een dergelijk programma controleert de harde schijf op fouten, herstelt deze en "rapporteert" aan de gebruiker.

Aanbevolen: