Hoe Een Blok Te Verplaatsen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Blok Te Verplaatsen?
Hoe Een Blok Te Verplaatsen?

Video: Hoe Een Blok Te Verplaatsen?

Video: Hoe Een Blok Te Verplaatsen?
Video: Blok verplaatsen | Concrete5 Explained 2024, Mei
Anonim

Bij het werken met tekst kan het zijn dat de gebruiker zinnen of hele alinea's moet verwisselen of fragmenten op een niet-standaard manier moet rangschikken. Er zijn verschillende manieren om een tekstblok in Microsoft Office Word te verplaatsen.

Hoe een blok te verplaatsen?
Hoe een blok te verplaatsen?

instructies:

Stap 1

Selecteer het tekstblok dat u wilt verplaatsen. Dit kan met de linkermuisknop of een sneltoets. Door de combinatie van Shift en pijlen naar links/rechts op het toetsenbord kunt u één afdrukbaar teken selecteren, pijlen omhoog/omlaag - één regel. Ctrl, Shift en Pijl-rechts/links selecteren een woord, terwijl u de pijl-omhoog of pijl-omlaag gebruikt om een hele alinea te selecteren.

Stap 2

Nadat het gewenste fragment is geselecteerd, verplaatst u de cursor ernaartoe en drukt u op de linkermuisknop. Houd het ingedrukt en sleep het tekstblok naar de gewenste positie van het document. Laat de muisknop los.

Stap 3

Een andere optie: selecteer het blok en klik met de rechtermuisknop op de selectie. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Knippen" - het tekstfragment wordt op het klembord geplaatst. Plaats de cursor waar u het blok wilt verplaatsen en klik opnieuw met de rechtermuisknop. Selecteer in het contextmenu de opdracht "Plakken".

Stap 4

Commando's kunnen ook worden opgeroepen vanaf het toetsenbord. Met de sneltoetsen Ctrl en X kunt u het gewenste stuk tekst knippen, en met de toetsen Ctrl en V - om het ergens anders in het document te plakken. U kunt hiervoor ook de knoppen op de werkbalk op het tabblad "Home" gebruiken.

Stap 5

Als u de tekst hebt geplaatst met het gereedschap Tekstvak, moet u anders te werk gaan. In dit geval wordt de tekst in het opgegeven gebied geplaatst, dat randen heeft. Om zo'n blok te verplaatsen, selecteert u niet de tekst zelf, maar het kader eromheen, en sleept u dit kader vervolgens naar de gewenste plaats terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt. De tekst binnen de randen is een integraal onderdeel van het "Text Box"-object, het zal met het frame meebewegen.

Stap 6

Wanneer u met tekst in tabelcellen werkt, is elk van de beschreven opties voldoende. Het hangt allemaal af van de specifieke omstandigheden: soms is het nodig om alleen het tekstgedeelte te verplaatsen, soms - een cel of meerdere aangrenzende cellen.

Aanbevolen: