Hoe Maak Je Een Configuratiebestand Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Configuratiebestand Aan
Hoe Maak Je Een Configuratiebestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Configuratiebestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Configuratiebestand Aan
Video: Hoe maak je een server met je Apple met Jesse 2024, April
Anonim

Configuratiebestanden worden gebruikt om de instellingen van het besturingssysteem in te stellen. Ze hebben een eenvoudige structuur en kunnen handmatig worden bewerkt met de gebruikelijke Kladblok-toepassing. Configuratiebestanden hebben een ini-extensie en kunnen opmerkingen, lege regels en verschillende parameters bevatten. Dit bestandstype wordt vaak gebruikt om opstartparameters in te stellen.

Hoe maak je een configuratiebestand aan
Hoe maak je een configuratiebestand aan

Noodzakelijk

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Start de Kladblok-toepassing. U kunt deze toepassing vinden via het menu "Start" in het gedeelte "Standaardprogramma's", of u kunt een tekstbestand maken door met de rechtermuisknop op het bureaublad te klikken en op het item "Nieuw" te klikken. Selecteer vervolgens "Tekstbestand". De toepassing Kladblok wordt geopend. Deze software wordt standaard samen met het besturingssysteem op uw computer geïnstalleerd.

Stap 2

Sla het nieuwe tekstbestand op als een ini-bestand met de juiste extensie. Specificeer de bestandsnaam op basis van het doel. Het bestand om het besturingssysteem op te starten heet meestal boot.ini en bevindt zich in de hoofdmap van de C-schijf. Voeg de regels van de instellingen van het configuratiebestand toe. Geef in het gedeelte [bootloader] een waarde op voor de parameters time-out (time-out door gebruiker selecteren), standaard (systeemstandaard), omleiding (poortnaam) en omleidingsbaudrate (poortsnelheid).

Stap 3

Noteer in het gedeelte [besturingssystemen] informatie over de geïnstalleerde systemen en waar hun mappen zich bevinden. Het nummer van de opstartbare harde schijf van het systeem en het partitienummer van de harde schijf worden hier aangegeven. Alle informatie wordt naar eigen goeddunken verstrekt. Dergelijke gegevens kunnen worden bekeken door naar het tabblad "Deze computer" te gaan. Klik met de rechtermuisknop en selecteer "Eigenschappen". Hier kunt u alle systeemparameters bekijken.

Stap 4

U kunt ook wijzigingen aanbrengen in het configuratiebestand met behulp van standaard Windows-hulpprogramma's. Ga hiervoor naar de eigenschappen van "Mijn computer", in de sectie "Download" en "Herstel". Zoek vervolgens het gebied "Het besturingssysteem laden". Klik op de knop "Bewerken". Hier kunt u verschillende wijzigingen aanbrengen in de configuratiebestanden en uw eigen bestanden maken. Vergeet ook niet dat dergelijke bestanden de werking van het hele besturingssysteem kunnen verstoren als ze worden misbruikt.

Stap 5

U kunt ook eenvoudig een configuratiebestand helemaal opnieuw schrijven in een teksteditor. Het configuratiebestand van het Windows-besturingssysteem, namelijk win.ini, bevat bijvoorbeeld regels als:

; voor 16-bits app-ondersteuning

[lettertypen]

[extensies]

[mci-extensies]

[bestanden]

[Mail]

MAPI = 1

CMCDLLNAME32 = mapi32.dll

CMCDLLNAME = mapi.dll

CMC = 1

MAPIX = 1

MAPIXVER = 1.0.0.1

OLE-berichten = 1

[MCI Extensions. BAK] Hieronder volgen lijsten van alle formaten die met een standaardspeler worden afgespeeld. U kunt uw eigen configuraties schrijven of bestaande wijzigen.

Aanbevolen: