Pictogrammen Maken Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Pictogrammen Maken Op Een Computer
Pictogrammen Maken Op Een Computer

Video: Pictogrammen Maken Op Een Computer

Video: Pictogrammen Maken Op Een Computer
Video: Uitleg pictogrammen maken 2024, April
Anonim

Ondanks het feit dat er een vrij groot aantal programma's is ontworpen om het uiterlijk van de desktop te veranderen, heeft het Windows-besturingssysteem zelf de nodige tools om de grafische shell naar de smaak van de gebruiker te personaliseren.

Pictogrammen maken op een computer
Pictogrammen maken op een computer

instructies:

Stap 1

Het bureaublad van een computer met Windows is een van de basisobjecten van het systeem. Het bureaubladdisplay is een indicator van de actieve status van het systeem en de gereedheid om te werken. De objecten op het bureaublad zijn bedoeld voor snelle toegang tot de meest gebruikte systeemfuncties. Dergelijke objecten kunnen worden onderverdeeld in twee typen:

- bureaubladpictogrammen;

- snelkoppelingen op het bureaublad.

Stap 2

Maak de vereiste snelkoppeling voor het geselecteerde object. Roep hiervoor het bureaubladcontextmenu op door met de rechtermuisknop op de vrije ruimte te klikken en de opdracht "Maken" te selecteren. Selecteer het subitem "Snelkoppeling" en gebruik de optie "Bladeren" om het volledige pad naar het geselecteerde object op te geven. Bevestig uw keuze door op OK te klikken en sla uw wijzigingen op door op Volgende te klikken. Typ de naam van de snelkoppeling die moet worden gemaakt in de juiste regel van het geopende dialoogvenster en pas de wijzigingen toe door op de knop "Voltooien" te klikken.

Stap 3

Wijzig de systeembureaubladpictogrammen. Open hiervoor het contextmenu van het geselecteerde pictogram door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Eigenschappen". Ga naar het tabblad "Snelkoppeling" van het dialoogvenster dat wordt geopend en klik op de knop "Pictogram wijzigen". Gebruik de knop Bladeren om het volledige pad naar de gewenste afbeelding op te geven, of typ% SystemRoot% / system32 / Shell32.dll om de vooraf geïnstalleerde afbeeldingen te gebruiken. Bevestig de geselecteerde actie door op de softkey met het label Enter te drukken.

Aanbevolen: