Animatie Opslaan In Photoshop

Inhoudsopgave:

Animatie Opslaan In Photoshop
Animatie Opslaan In Photoshop

Video: Animatie Opslaan In Photoshop

Video: Animatie Opslaan In Photoshop
Video: Animatie photoshop frames4 - opslaan en exporteren als gif 2024, April
Anonim

Photoshop heeft een animatiepaneel waarin je verschillende geanimeerde afbeeldingen kunt maken. Ook weet ze zelf de tussenstadia van de beweging van objecten te ontwerpen. Om deze functie te gebruiken, moet u een object op een laag met een transparante achtergrond plaatsen, de begin- en eindframes instellen, waarna het programma automatisch een bepaald aantal tussenliggende frames maakt, u hoeft deze routine niet te doen werk.

Animatie opslaan in Photoshop
Animatie opslaan in Photoshop

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw document, teken of plaats het object dat u erin wilt animeren op een transparante laag. Selecteer het hoofdmenu-item Venster - Animatie. Het eerste frame verschijnt voor je. Neem het gereedschap Verplaatsen en verplaats uw vorm naar het begin van het bewegingspad. Klik daarna onderaan het Animatiepaneel op de knop met de pop-uphint Duplicaten Selected Frames.

Stap 2

Je hebt nu twee identieke frames. Gebruik het gereedschap Verplaatsen om uw object naar het eindpunt van het bewegingspad te verplaatsen. Daarna verandert het tweede frame in het deelvenster Animatie, het wordt de nieuwe positie van het object. Je zou het tweede frame actief moeten hebben. Klik op de knop Tweens Animation Frames. Hierdoor wordt het dialoogvenster Tween geopend. Selecteer daarin in de lijst Tween With de optie Vorig frame en geef op hoeveel frames u wilt maken. Hoe hoger het aantal frames, hoe vloeiender het onderwerp zal bewegen.

Stap 3

Nadat de reeks tussenbewegingen van de figuur in Photoshop is gemaakt, drukt u op de knop Speelt animatie af en evalueert u wat er is gebeurd. Met deze techniek kunnen vrij complexe animatievideo's worden gemaakt. Houd er rekening mee dat als je een complexe animatie hebt met een groot aantal frames, de computer mogelijk niet genoeg RAM heeft en wanneer je opslaat, Photoshop zonder waarschuwing wordt afgesloten.

Stap 4

Om het resultaat op te slaan, selecteert u het hoofdmenu-item Bestand - Exporteren - Videovoorbeeld. Een andere opslagoptie is Bestand - Opslaan voor web, kies het afbeeldingsformaat.gif.

Aanbevolen: