Twee Netwerkkabels Aansluiten

Inhoudsopgave:

Twee Netwerkkabels Aansluiten
Twee Netwerkkabels Aansluiten

Video: Twee Netwerkkabels Aansluiten

Video: Twee Netwerkkabels Aansluiten
Video: UTP stekker bevestigen 2024, Mei
Anonim

Allerlei lokale netwerken zijn diep geworteld in ons dagelijks leven. Nu is het moeilijk om je een huis of appartement voor te stellen waarin meerdere computers of laptops staan die niet met netwerkkabels met elkaar zijn verbonden of niet zijn gecombineerd tot een gemeenschappelijk draadloos netwerk. Bij het maken van een bekabeld LAN is het soms nodig om de netwerkkabel te verlengen.

Twee netwerkkabels aansluiten
Twee netwerkkabels aansluiten

Noodzakelijk

  • scherp mes
  • isolatieband
  • schakelaar

instructies:

Stap 1

Als je zonder financiële kosten twee netwerkkabels wilt aansluiten, heb je isolatietape en een scherp mes nodig. Knip van elke kabel een connector af. Strip de buitenste isolatie van de kabels, maar pel nooit de binnenaders. Trek nu ongeveer tweederde van alle draden in de buitenmantel af. Dit is nodig om de draden paarsgewijs correct aan te sluiten. Voer deze bewerking uit voor beide kabels die u wilt aansluiten.

Stap 2

Sluit nu twee draden van dezelfde kleur van verschillende kabels aan. Om dit te doen, kruist u ze aan de basis en draait u ze in elkaar. Wikkel de resulterende binding met elektrische tape. Doe dit voor alle andere vrije draden. Wikkel de hele structuur opnieuw in met isolatietape om te voorkomen dat de verbindingen worden verbroken.

Twee netwerkkabels aansluiten
Twee netwerkkabels aansluiten

Stap 3

Als je de mogelijkheid hebt om een klein bedrag uit te geven, koop dan een switch met één poort. Steek gewoon de uiteinden van uw netwerkkabels in verschillende connectoren. Als je meerdere netwerkkabels moet aansluiten of één kabel moet splitsen, koop dan een switch met het vereiste aantal poorten.

Aanbevolen: