Hoe Maak Je Een Gif-animatie

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Gif-animatie
Hoe Maak Je Een Gif-animatie

Video: Hoe Maak Je Een Gif-animatie

Video: Hoe Maak Je Een Gif-animatie
Video: Les 215 Photoshop - Hoe maak ik een GIF animatie 2024, Mei
Anonim

Wie weigert zijn website op te fleuren met leuke animaties? Animatie kan van alles worden gemaakt, zelfs van filmframes. Het kost niet veel tijd om geanimeerde gif-afbeeldingen te maken, maar als je creatief bent met het proces, kan het resultaat je lang opvrolijken.

Hoe maak je een-animatie
Hoe maak je een-animatie

Het is nodig

  • Photoshop-programma
  • VirtualDub-programma
  • Een fragment van de video waaruit frames voor animatie worden gemaakt

instructies:

Stap 1

Open de video in VirtualDub. Gebruik hiervoor de opdracht Videobestand openen in het menu Bestand. In het geopende venster selecteert u het gewenste bestand door er met de linkermuisknop op te klikken en vervolgens op de knop "Openen" te klikken.

Stap 2

Maak een document met meerdere lagen waaruit u gaat animeren. Zoek hiervoor het frame van waaruit het segment van de video begint, geschikt om te converteren naar een geanimeerde gif. Gebruik het driehoekje en de sleutelknop onder aan het VirtualDub-venster om door de hoofdframes van de video te navigeren. Kopieer het frame naar het klembord met de sneltoets Ctrl + 1. Maak in Photoshop een nieuw document met de sneltoets Ctrl + N en plak het gekopieerde frame erin met de sneltoets Ctrl + V. Keer terug naar VirtualDub, ga naar het volgende sleutelframe, kopieer het naar het klembord en plak het op het volgende laag in het Photoshop-document. Ga op dezelfde manier te werk totdat alle frames die nodig zijn om de animatie te maken, zijn gekopieerd.

Stap 3

Open in Photoshop het deelvenster Animatie. Selecteer hiervoor Animatie in het menu Venster.

Stap 4

Maak een reeks frames voor de animatie. Om dit te doen, schakelt u de zichtbaarheid van alle lagen in het palet Lagen uit, behalve die waarop het allereerste frame was ingevoegd, door op het pictogram in de vorm van een oog te klikken. De miniatuur bevindt zich links van de laag. Maak een tweede frame van de animatie door met de linkermuisknop op de driehoekknop in de rechterbovenhoek van het deelvenster Animatie te klikken en Nieuw frame te kiezen in het menu dat verschijnt. Schakel de zichtbaarheid van de laag met het tweede gekopieerde frame in door met de linkermuisknop op het pictogram in de vorm van een oog te klikken. Maak alle andere frames op dezelfde manier. Gebruik de opdracht Nieuw frame en schakel de zichtbaarheid van de volgende laag in.

Stap 5

Pas de duur van het frame in de animatie aan. Klik hiervoor met de linkermuisknop op het eerste frame en klik vervolgens op het laatste frame terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt. Klik op het driehoekje dat de duur van het frame aangeeft onder elk frame. Selecteer een duur in het vervolgkeuzemenu. Gebruik de knop Afspelen onder aan het deelvenster Animaties om de animatie te bekijken. Wijzig indien nodig de lengte van het frame.

Stap 6

Sla de animatie op als.gif"

Aanbevolen: