Hoe Maak Je Een Swf-animatie

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Swf-animatie
Hoe Maak Je Een Swf-animatie

Video: Hoe Maak Je Een Swf-animatie

Video: Hoe Maak Je Een Swf-animatie
Video: How to Make SWF Files 2024, Mei
Anonim

Animatiebestanden worden nu vaak gebruikt om webpagina's te ontwerpen, reclamebanners, tekenfilms en games te maken. Een doe-het-zelf swf-bestand maken is niet zo moeilijk. Hiervoor heb je een speciaal programma nodig, bijvoorbeeld SwishMAX.

Hoe maak je een swf-animatie
Hoe maak je een swf-animatie

Noodzakelijk

SwishMAX-programma

instructies:

Stap 1

Voer het programma SwishMAX uit om de swf-animatie te maken. U kunt bijvoorbeeld een banner maken met een geanimeerd effect. Deze applicatie bevat een bibliotheek met sjablonen, op basis waarvan u een banner van standaardformaten kunt maken. Om dit te doen, selecteert u het menu Bestand, klikt u op de opdracht Nieuw van sjabloon en selecteert u de sjabloon Volledige banner (468x60) uit de lijst. Ga vervolgens naar het scènevenster, naar het tabblad Film, stel de achtergrondkleur in op wit.

Stap 2

Selecteer het gereedschap Tekst, selecteer een rechthoekig gebied om de richting van de tekst in te stellen. Als u met de muis op het werkgebied klikt, wordt de tekst verticaal gepositioneerd, maar dit is niet geschikt voor onze banner. Ga naar het tabblad tekstinstellingen in het scènevenster.

Stap 3

Voer de benodigde tekst in, kies de grootte, kleur en type lettertype, evenals de stijl. Klik er met de rechtermuisknop op om een effect voor de banner te selecteren. Selecteer het Surfin-Pass The Bucket-effect uit de groep Looping Countinuously, het verschijnt op de animatiebalk.

Stap 4

Dubbelklik op het effect op de animatieschaal om het aan te passen: verander de snelheid van de stroom, de bewegingsamplitude van het effect, de richting. In hetzelfde venster kunt u het resultaat van het wijzigen van de instellingen bekijken. Klik op de knop Meer opties om toegang te krijgen tot de gedetailleerde instellingen voor het geselecteerde effect. Sla het resulterende bestand op, ga hiervoor naar het menu Bestand, selecteer de opdracht Exporteren, het bestandsformaat is Swf.

Stap 5

Maak een knop in Swf-formaat. Open hiervoor een nieuw document, gebruik de gereedschappen Rechthoek, AutoVorm of Ellips om een vorm voor de knop te tekenen. Voeg vervolgens de gewenste tekst toe bovenaan het formulier. Stel de gewenste instellingen in het Scene-venster in. Ga vervolgens in het lay-outvenster naar het tabblad Script, klik op de knop Script toevoegen, selecteer de opdracht Browser / Netwerk en klik vervolgens op getURL (…).

Stap 6

Voer in dit veld de link in die wordt geopend nadat de gebruiker op de knop heeft geklikt. Druk op Enter. Om de link te controleren, klikt u op de knop Film afspelen en probeert u op de knop te klikken. Als de browser is geopend en u op de gewenste link hebt geklikt, betekent dit dat u alleen de knop in SWF-indeling hoeft op te slaan.

Aanbevolen: