Hoe Het Register Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Register Te Herstellen
Hoe Het Register Te Herstellen

Video: Hoe Het Register Te Herstellen

Video: Hoe Het Register Te Herstellen
Video: How to Register on EYouth website 2024, Mei
Anonim

Vooral nieuwsgierige gebruikers die niet genoeg ruimte hebben die wordt geboden door de standaard OS-instellingen, willen altijd iets repareren in het hart van het besturingssysteem - in het register. Als gevolg hiervan begint dit register van tijd tot tijd te werken met fouten die de werking van het hele systeem beïnvloeden. En het moment komt dat u het register moet herstellen.

Alleen in extreme gevallen hoeft u wijzigingen in het register aan te brengen
Alleen in extreme gevallen hoeft u wijzigingen in het register aan te brengen

Noodzakelijk

  • Een computer met een geïnstalleerd besturingssysteem,
  • opstartschijf,
  • bestandsbeheer voor DOS

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om het register te herstellen. De eerste en universele is dat u een back-up van de registerbestanden moet maken op verwisselbare media of op een harde schijfpartitie waarop het besturingssysteem niet is geïnstalleerd. Dit betreft het SYSTEM. DAT-bestand, dat zich in de systeemmap bevindt op% SystemRoot% / System32 / Config.

Voor de zekerheid kun je het beste de hele map met systeembestanden kopiëren voordat je wijzigingen gaat aanbrengen. In het geval van een storing is het dus voldoende om deze map terug te kopiëren om het register te herstellen.

Als het besturingssysteem niet kan worden geladen, gebruik dan de opstartdiskette, voer de eenvoudigste bestandsbeheerder uit en kopieer de map op zijn plaats.

Stap 2

Als u niet de volledige hoeveelheid gegevens wilt kopiëren, kunt u volstaan met het exporteren van het benodigde deel van het register naar een reg-bestand. Om dit te doen, schrijft u in het menu "Start" in de regel "Uitvoeren" de opdracht regedit. Het standaardprogramma voor het bewerken van het register wordt gestart.

Selecteer in het geopende venster de vereiste registertak en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Exporteren" en geef de locatie aan waar we het bestand willen opslaan.

Daarna volstaat het om dit bestand uit te voeren en akkoord te gaan met de voorgestelde wijzigingen in het register om alles in zijn oorspronkelijke vorm terug te brengen.

Stap 3

Naast de standaardhulpmiddelen die door het besturingssysteem worden geleverd, zijn er nog veel meer programma's die zijn ontworpen om het register te bewerken. Al deze programma's bieden de mogelijkheid om een back-up te maken van het register of een deel ervan. Het is beter om dergelijke programma's te gebruiken.

Aanbevolen: