Hoe Maak Je Een Voetnoot In Indesign

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Voetnoot In Indesign
Hoe Maak Je Een Voetnoot In Indesign

Video: Hoe Maak Je Een Voetnoot In Indesign

Video: Hoe Maak Je Een Voetnoot In Indesign
Video: Hoe maak je een eigen kader in InDesign? 2024, Mei
Anonim

Soms is het bij het typen van een boek nodig om automatische voetnoten in het document te plaatsen. Voetnoten geven de informatiebron aan, waar deze of gene informatie of foto vandaan komt (vaak hyperlinks), ontcijferen de betekenis van afkortingen en afkortingen. In documentaireboeken, bijvoorbeeld over de oorlog, zijn er veel links tijdens de opmaak en is het simpelweg onrealistisch om handmatig voetnoten en uitleg bij de tekst in te voegen.

Hoe maak je een voetnoot in Indesign
Hoe maak je een voetnoot in Indesign

instructies:

Stap 1

Zoek het woord waarvoor u een voetnoot wilt en plaats de cursor erachter.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

Ga naar het menu Tekst-Voetnoot invoegen. Onder de lijn verschijnt een voetnoot.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

Configureer voetnootparameters met de opdracht Tekst-voetnootparameters.

Gewoonlijk wordt een voetnoot weergegeven als getallen in de vorm van een superscript bovenaan, dus vul de tabnummering en opmaak in Stijl: 1, 2, 3, 4 en vervolgens Positie: Superscript. En laat er een haakje achter de index staan: Suffix:).

Vink het vakje Nieuwe nummering voor: Elke sectie aan, omdat dit handiger is voor het zetten van boeken dan voor vaste nummering.

Aangezien voetnoten meestal kleiner worden gemaakt dan de tekst zelf, wijzigt u in de sectie Voetnoten opmaken de alineastijl van de hoofdparagraaf (met de parameters voor de lettergrootte van Minion Pro 12) in een andere stijl, laten we deze hoofdtekst 9 noemen (met de Times New Roman 9 lettergrootte parameters) …

Afbeelding
Afbeelding

Stap 4

Pas de inspringing van de tekst uit de voetnoot en het lijntype boven de voetnoot aan, ga hiervoor naar het tabblad Indeling.

Om te voorkomen dat de tekst aan de voetnoot blijft plakken, moet u deze instellen in de basislijn van de eerste regel-Verschuiving: Voorloopsectie.

Om de regel boven de voetnoot weer te geven, vinkt u het vakje Liniaal aan aan en past u de lengte aan in de parameter Breedte.

Aanbevolen: