Een Voetnoot In Een Woord Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Voetnoot In Een Woord Plaatsen
Een Voetnoot In Een Woord Plaatsen

Video: Een Voetnoot In Een Woord Plaatsen

Video: Een Voetnoot In Een Woord Plaatsen
Video: Voetnoten maken in Word 2024, Mei
Anonim

Wanneer u de Microsoft Office Word-teksteditor gebruikt, moet u soms voetnoten in documentpagina's invoegen. Voetnoten worden in elk type document gebruikt, en niet per se een geschreven boek of een gedrukte publicatie. Voetnoten maken is veel eenvoudiger dan werken met kop- en voetteksten of inhoudsopgaven.

Een voetnoot in een woord plaatsen a
Een voetnoot in een woord plaatsen a

Noodzakelijk

Microsoft Office Word-teksteditor

instructies:

Stap 1

Het maken van een voetnoot is een zeer eenvoudige taak. Om dit te doen, moet u de cursor achter het aangewezen woord plaatsen, wat een voetnoot zal zijn, klik op het menu "Invoegen", selecteer het item "Referentie", klik op het item "Voetnoot".

Stap 2

In het geopende venster moet u de optie voor de locatie van de toekomstige voetnoot (boven of onder aan de pagina) selecteren, evenals het formaat van de voetnoot (Romeins of Arabisch cijfer). Nadat u een van de aangeboden opties hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Invoegen". Het programma brengt u automatisch naar de plaats van de toekomstige voetnoot, waar het nodig is om de volledige tekst van de voetnoot aan te geven.

Stap 3

Nadat u verschillende voetnoten hebt gemaakt, kan elk van deze worden bewerkt. U kunt bijvoorbeeld aangeven met welke letter of cijfer u voetnoten moet gaan tellen. Wanneer u op het menu Opmaak klikt en de opdracht Stijlen en opmaak kiest, ziet u het paneel Stijlen en opmaak.

Stap 4

Selecteer de benodigde voetnoten of voetnoottekst, klik op het driehoekje dat verschijnt, selecteer de opdracht "Wijzigen". Dit opent het venster Stijl wijzigen.

Stap 5

Klik in dit venster op "Formaat" (Formaat) - selecteer een hulpmiddel om de stijl te wijzigen (alinea, lettertype, enz.). Na het bewerken ziet u alle wijzigingen in uw voetnoten. Als u deze stijl wilt instellen voor alle voetnoten die u in deze editor maakt, vinkt u het vakje naast Aan sjabloon toevoegen aan. Klik op OK om het actieve venster voor het bewerken van voetnoten te sluiten. Na het bewerken ziet u alle wijzigingen in uw voetnoten.

Aanbevolen: