Hoe Maak Je Een Voetnoot?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Voetnoot?
Hoe Maak Je Een Voetnoot?

Video: Hoe Maak Je Een Voetnoot?

Video: Hoe Maak Je Een Voetnoot?
Video: Voetnoten maken in Word 2024, Mei
Anonim

Een voetnoot is aanvullende tekst (toelichting, noot van de redactie) of aanvullende informatie (link naar de bron), die onderaan de pagina of aan het einde van de tekst wordt geplaatst en gescheiden door een rechte lijn. In bijna alle moderne teksteditors kunt u de tekst vullen met voetnoten. Laten we eens kijken naar het invoegen van voetnoten (of koppelingen) met Microsoft Word 2007 als voorbeeld.

Hoe maak je een voetnoot?
Hoe maak je een voetnoot?

instructies:

Stap 1

Plaats de cursor aan het einde van een woord of zin waarop u een toelichting wilt geven of de informatiebron wilt aangeven.

Stap 2

Selecteer het tabblad Verwijzingen op het lint van Word 2007. Zoek in het gedeelte Verwijzingen naar de knoppen Voetnoot invoegen of Eindnoot invoegen. Afhankelijk van waar in het document u de voetnoten wilt plaatsen, maakt u uw keuze.

Stap 3

Het serienummer van de voetnoot verschijnt, de cursor gaat naar het invoerveld voor de voetnoottekst. Voer uw voetnoottekst in en ga door met het typen of opmaken van tekst.

Stap 4

U kunt de getalnotatie en nummering van voetnoten aanpassen door het dialoogvenster "Voetnoten" te openen - een kleine knop in de rechterbenedenhoek van het blok "Voetnoten".

Aanbevolen: