Hoe Een Gecomprimeerd Bestand Te Openen

Hoe Een Gecomprimeerd Bestand Te Openen
Hoe Een Gecomprimeerd Bestand Te Openen

Video: Hoe Een Gecomprimeerd Bestand Te Openen

Video: Zippen en unzippen - ZIP-bestanden. 2022, September
Anonim

Een groot aantal gebruikers van pc's gebruiken gegevensarchieven vaak niet alleen als een methode voor verzending, maar ook als een manier om informatie op te slaan om de hoeveelheid bezet geheugen op de harde schijf te verminderen.

Hoe een gecomprimeerd bestand te openen
Hoe een gecomprimeerd bestand te openen

Noodzakelijk

WinRAR-hulpprogramma

instructies:

Stap 1

Om alle mogelijkheden van archieven ten volle te benutten, is het echter noodzakelijk om de meest elementaire technieken om ermee te werken onder de knie te krijgen. Deze omvatten het openen van een archief, het uitpakken van een archiefbestand, enzovoort. Om ermee te werken, zijn de standaardhulpmiddelen van het Windows-besturingssysteem bovendien niet genoeg voor u, en daarom gebruikt u tegenwoordig de meest wijdverbreide, betrouwbare en hoogwaardige archiver - het WinRAR-programma. Eerst moet u het WinRAR-programma uitvoeren. Dubbelklik hiervoor op het programmapictogram op het bureaublad of klik één keer in de lijst met geïnstalleerde programma's in het menu Start.

Stap 2

Zoek en open het gewenste archief. Om dit te doen, kunt u de sneltoets "Ctrl + O" gebruiken. Of kies via het horizontale menu eerst "Bestand" en vervolgens "Archief openen". Zoek vervolgens het archief op uw harde schijf en klik op de knop "Openen".

Stap 3

Selecteer het menu-item "Uitpakken naar opgegeven map". Alle inhoud van het geselecteerde archief wordt uitgepakt als u het menu-item "Opdrachten" selecteert en in de lijst die verschijnt: "Uitpakken naar de opgegeven map". Opmerking: voor het gemak en de eenvoud van het werken in het programma, kunt u de sneltoetscombinatie "Ctrl + E" gebruiken, nadat u het gewenste archief hebt geselecteerd om uit te pakken.

Stap 4

Na het voltooien van de acties beschreven in stap 3, verschijnt een venster op het scherm waarin het systeem aanbiedt om het pad en de extractieparameters te selecteren. Hier, aan de rechterkant van het venster dat verschijnt, moet u het pad specificeren waar de uitgepakte bestanden zich zullen bevinden. Opmerking: hier kunt u ook enkele uitpakparameters wijzigen.

Stap 5

Nadat het pad is geselecteerd, klikt u op de knop "Ok". Uw bestanden zijn nu succesvol gedecomprimeerd.

Populair per onderwerp