Een Bestand Openen In Een Editor

Inhoudsopgave:

Een Bestand Openen In Een Editor
Een Bestand Openen In Een Editor

Video: Een Bestand Openen In Een Editor

Video: Een Bestand Openen In Een Editor
Video: Bestand openen | Handleiding Online Editor | Fotofabriek 2024, Mei
Anonim

Het bewerken van een bestand begint met het laden ervan in een programma, waarin de makers de functies hebben vastgelegd om wijzigingen aan te brengen in bestanden van dit specifieke formaat. Elk van de editorprogramma's heeft zijn eigen individuele interface en daarom kan dezelfde bewerking op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de ideeën van de makers over bruikbaarheid. Er zijn echter universele regels waar de meeste fabrikanten van editors zich aan houden.

Een bestand openen in een editor
Een bestand openen in een editor

instructies:

Stap 1

Open het editorprogramma en druk op de toetsencombinatie CTRL + O. Deze "sneltoetsen" worden door de absolute meerderheid van programma's gebruikt om een standaarddialoogvenster voor het zoeken naar bestanden te starten en ze in de editor te laden. Deze sneltoets dupliceert in de regel het item "Open" dat in het menu is geplaatst en dat zich in het gedeelte "Bestand" zou moeten bevinden.

Stap 2

Zoek het bestand dat u in de editor wilt laden met behulp van het open standaarddialoogvenster. Om door de structuur van schijven en mappen op uw computer en aangesloten netwerkbronnen te navigeren, gebruikt het meestal een vervolgkeuzelijst naast het opschrift "Map" - het bevindt zich aan de bovenrand van het dialoogvenster voor het openen van bestanden. Er is ook een alternatieve manier om naar het vereiste bestand te gaan in het standaarddialoogvenster - voer het volledige pad naar het vereiste bestand in dat ergens is gekopieerd (bijvoorbeeld in de adresbalk van Verkenner) in het veld "Bestandsnaam".

Stap 3

Klik op de knop "Openen" nadat het gewenste bestand is gevonden. Sommige editors voegen extra opties toe aan het standaarddialoogvenster - in de grafische editor Adobe Photoshop kunt u bijvoorbeeld de miniatuur in het geselecteerde bestand zien. Dit helpt ervoor te zorgen dat het juiste bestand is geselecteerd, zelfs voordat u op de knop "Openen" klikt.

Stap 4

Er zijn andere manieren om bestanden te openen die universeel zijn voor de meeste editors - bijna alle moderne editors ondersteunen bijvoorbeeld het slepen en neerzetten van bestanden van het venster van het ene programma naar het venster van een ander. Hierdoor kunt u het gewenste bestand vinden met Verkenner en het naar het geopende editorvenster slepen. U kunt het gewenste bestand van het bureaublad naar het editorvenster slepen.

Stap 5

Tijdens de installatie plaatsen veel editors extra items in het programmamenu die betrekking hebben op de soorten bestanden waarmee de editor werkt. Als u bijvoorbeeld de HTML-editor hebt geïnstalleerd, kunt u het item "Bekijken in HTML-editor" in het browsermenu vinden, waardoor deze editor automatisch wordt gestart en het in de browser geopende bestand erin wordt geladen. Dezelfde items worden door de editorprogramma's toegevoegd aan het contextmenu van Windows Verkenner, dus om een bestand in de editor te laden, volstaat het om er met de rechtermuisknop op te klikken en het item met de naam van de editor te selecteren.

Aanbevolen: