Hoe De Hitte Van Een Laptop Te Verminderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Hitte Van Een Laptop Te Verminderen
Hoe De Hitte Van Een Laptop Te Verminderen

Video: Hoe De Hitte Van Een Laptop Te Verminderen

Video: Hoe De Hitte Van Een Laptop Te Verminderen
Video: Hitte in de notebook verminderen om oververhitting te voorkomen 2024, Juli-
Anonim

Mensen die constant een laptop gebruiken in hun werk, hebben vaak te maken met het probleem van oververhitting van de apparatuur. Door continue werking kan het standaard koelsysteem de hoeveelheid warmte die door je laptop wordt gegenereerd niet aan. Er zijn verschillende manieren om warmteontwikkeling te verminderen.

Hoe de hitte van een laptop te verminderen
Hoe de hitte van een laptop te verminderen

Noodzakelijk

  • - nieuwe pasta voor de videokaart;
  • - borstels;
  • - nieuwe koeler;
  • - standaard met ingebouwd koelsysteem.

instructies:

Stap 1

Installeer speciale software waarmee u de bedrijfstijd en de opname van het koelsysteem kunt aanpassen. Deze methode is zeer effectief als u uw laptop regelmatig verlaat of niet gebruikt. In dit geval moet u instellingen in het systeem maken om de computer zo snel mogelijk in de slaapstand te laten gaan om energie te besparen en een minimale hoeveelheid warmte te genereren. Gebruik bijvoorbeeld Speed Fan, ATI tool of Riva Turner software. Dankzij deze hulpprogramma's kunt u niet alleen koelers in- en uitschakelen, maar ook de temperatuur van het hele systeem in realtime volgen.

Stap 2

Verander de pasta in het koelsysteem. Pasta is een stof die warmte van het verwarmingselement van een laptop opneemt en doorgeeft aan het koelsysteem. Na verloop van tijd begint de pasta zijn eigenschappen te verliezen. Warmte wordt niet goed overgedragen, waardoor de laptop oververhit raakt.

Stap 3

Raadpleeg de reparatiehandleiding van uw laptopmodel. Bezoek ook het forum voor de laptopbezitters van uw merk. Daar vindt u instructies voor het wijzigen van de pasta.

Stap 4

Verwijder de bouten waarmee het chassisdeel is bevestigd dat de toegang tot de processor blokkeert. Zoek de processorvergrendelingen en vouw ze open. Haal de processor vervolgens voorzichtig uit de sockets. Oude pasta verwijderen. Gebruik hiervoor een speciale plastic spatel. Verwijder de resten voorzichtig met een doek gedrenkt in alcohol of eau de cologne.

Stap 5

Breng een nieuwe laag verse pasta aan. Verdeel het gelijkmatig over het hele oppervlak. Zorg ervoor dat er geen holtes of oneffenheden zijn. Anders zal de warmteoverdracht erg slecht zijn. Monteer alles weer in omgekeerde volgorde.

Stap 6

Bij intensief gebruik raken laptopkoelers verstopt met stof en ander vuil. Door een slechte luchtcirculatie gaat de koeling langzamer, waardoor oververhitting ontstaat. Daarom moeten de koelers constant worden schoongemaakt. Demonteer de laptop gedeeltelijk om toegang te krijgen tot de ventilatoren.

Stap 7

Koppel de draad los van de koeler en verwijder ook de bouten waarmee de ventilatorbehuizing vastzit. Haal de koeler eruit en maak hem grondig schoon met een borstel. Smeer bewegende delen met verse motorolie. Monteer de ventilator in omgekeerde volgorde.

Stap 8

Gebruik een speciale standaard met ingebouwde ventilatoren. Het is handig als je je laptop constant op één plek gebruikt. Deze standaard kan met een USB-kabel op een computer worden aangesloten. Het is raadzaam om het te gebruiken wanneer de voeding is aangesloten op de laptop, omdat dit de levensduur van de batterij van de computer aanzienlijk verkort.

Aanbevolen: