Het Documenttype Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Documenttype Wijzigen
Het Documenttype Wijzigen

Video: Het Documenttype Wijzigen

Video: Het Documenttype Wijzigen
Video: Word 2016: standaardlettertype wijzigen 2024, Mei
Anonim

Een toepassing die een document opent, bepaalt het type door de extensie in de bestandsnaam - een of meer tekens rechts van het laatste punt. Door simpelweg de letters in de bestandsextensie te vervangen, kunt u het type helaas niet wijzigen, dat wil zeggen het formaat dat wordt gebruikt bij het schrijven van gegevens ernaar. Om dit te doen, moet u gegevens in een ander formaat dan het bestand herschrijven.

Het documenttype wijzigen
Het documenttype wijzigen

instructies:

Stap 1

Laad het document waarvan u het type wilt wijzigen in de toepassing die bedoeld is om ermee te werken. Documenten die zijn opgeslagen in bestanden met de extensie doc, docx, docm kunnen bijvoorbeeld worden geopend in de Microsoft Office Word-tekstverwerker. Om het documenttype te wijzigen, moet deze toepassing bestanden kunnen opslaan in het formaat dat u wilt als resultaat van het converteren van het originele documenttype. Word kan bijvoorbeeld bestanden opslaan in de indelingen doc, docx, docm, dot, dotm, txt, mht, mhtml, htm, html, rtf, xml, wps. En de meeste afbeeldingsviewers kunnen bestanden opslaan in verschillende afbeeldingsformaten (gif, png, jpg, bmp, enz.). Als u als resultaat een document van een van deze typen wilt hebben, open dan het programmamenu en selecteer "Opslaan als" - het is aanwezig in de meeste programma's die opties hebben voor het opslaan van bestanden.

Stap 2

Selecteer de gewenste documentindeling in de vervolgkeuzelijst Bestandstype en klik vervolgens op de knop Opslaan. Houd er rekening mee dat het formaat dat u kiest mogelijk niet de mogelijkheden van het originele documentformaat ondersteunt. In dit geval ontvangt u bij het opslaan een waarschuwing en een aanbod om het proces voort te zetten met verlies van de mogelijkheden van het originele formaat, of om de procedure te annuleren - de keuze is aan u.

Stap 3

Gebruik als alternatieve optie gespecialiseerde programma's voor het converteren van bestandstypen. Hun voordeel ligt in de beperkte specialisatie, dat wil zeggen dat dergelijke programma's meestal geen functies hebben voor het bewerken van documenten, waardoor ze licht van gewicht zijn en gratis worden verspreid. Soms worden dergelijke converters voor het converteren van het ene type document naar het andere op internet geplaatst voor online conversie. U kunt bijvoorbeeld een document converteren van pdf naar doc met behulp van de online service op

Aanbevolen: