Opera Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Opera Verwijderen?
Opera Verwijderen?

Video: Opera Verwijderen?

Video: Opera Verwijderen?
Video: How To Completely Remove Opera Browser On Windows 10 2024, Mei
Anonim

Er is een vrij algemeen probleem wanneer, bij het klikken op koppelingen in instant messaging-programma's zoals ICQ of Skype, de pagina niet in de gebruikelijke browser wordt geopend, maar in Opera. Al een tijdje tolereren we dit, omdat we niet alleen daarom de meester willen bellen, maar dan besluiten we dit nummer voor eens en voor altijd te sluiten.

Opera verwijderen?
Opera verwijderen?

instructies:

Stap 1

De eerste manier stelt ons in staat om Opera te verwijderen. Klik op "Start", selecteer "Configuratiescherm". In dit geval moet ofwel een apart venster worden geopend, of er wordt een lijst geopend in het menu "Start" zelf.

Stap 2

We selecteren "Programma's toevoegen en verwijderen". Er zou een nieuw venster moeten openen waarin niet onmiddellijk de programma's worden weergegeven die moeten worden verwijderd, omdat Windows gegevens verzamelt over momenteel geïnstalleerde programma's. We wachten tot de volledige lijst met programma's verschijnt.

Stap 3

Zoek de regel met Opera, selecteer deze met de muis. Wanneer geselecteerd, wordt de rij breder en verschijnt er een knop "verwijderen".

opera verwijderen
opera verwijderen

Stap 4

Om Opera te verwijderen, klik op "Verwijderen". Het verwijderprogrammavenster verschijnt. In oudere versies van Opera kan er een venster verschijnen waarin u wordt gevraagd alle gebruikersgegevens te verwijderen. Als u Opera niet meer gaat gebruiken, is het beter om alles te verwijderen, zodat u geen ruimte op uw computer in beslag neemt en uw wachtwoordgegevens niet achterlaat. Het is noodzakelijk om op "Volgende" te drukken totdat "Voltooien" verschijnt, en in de nieuwste versies van Opera - de knop "Verwijderen".

Stap 5

Er is een andere manier om Opera uit de standaardprogramma's te verwijderen. Het feit is dat het Windows-systeem het programma kiest dat dit of dat gebruikerscommando moet uitvoeren. Dus wanneer u op de links klikt, ziet het systeem dat ze met Opera moeten worden geopend. U hoeft het alleen maar te vervangen door een andere browser. Herhaal hiervoor item 1 t/m 3, inclusief.

Stap 6

Selecteer aan de linkerkant het gedeelte "Standaardprogramma's selecteren" en vervolgens de instellingenconfiguratie "Aangepast", aangezien u de standaardprogramma's wilt herstellen in plaats van de standaardinstellingen te gebruiken.

Stap 7

Vink in het gedeelte "Selecteer uw standaard internetbrowser" het vakje naast uw favoriete browser aan. Klik OK.

Aanbevolen: